zenoA 2016-os Klassz–Tavasz Fesztivált a komolyzenei bérletben is szereplő Megic Tango címet viselő, Zeno Apostolache & Co. koncertjével indítjuk március 22-én, kedden 19 órától a gyergyószentmiklósi művelődési ház színháztermében.

Zénó Apostolache zeneszerző, harmonikás, számos nemzeti és nemzetközi színházfesztivál díjával kitüntetett művész és a Quartetul Grazioso (tehetséges zenészek, akik már számos koncertet, zenés előadást adtak határon innen és túl), a meghívottaikkal közösen (Gombócz Avar – vibrafon és Fazakas Attila – nagybőgő, mindkét művész a marosvásárhelyi filharmóniából) sikerült egyesítsék a merész harmóniákat, és létrehoztak egy kiterjedt hangzást, azt a benyomást keltve a hallgatóban, hogy egy kis zenekarral áll szemben.

A jazz minden árnyalata jelen van, a ritmusok, a hangsúlyok, épp úgy, mint a rögtönzött táncban. A repertoár a legismertebb művészek szerzeményeiből áll, a tangóművészek forradalmasítói, akik létrehozták a Tango Nuevo – Astor Piazzollat, erre a hét zenészre hangszereltek (Grazioso Association) és hozzátették a Zénó Apostolache féle tangót.

Tagok:

Fülöp Alajos – első hegedű
Czegő Szilárd – második hegedű
Mihálydeák Endre – brácsa
Apostolache Kiss Zénó – harmonika
Kováts István – cselló
Gombócz Avar – vibrafon
Fazakas Attila – nagybőgő

Műsoron:

Astor Piazzolla: Concierto para quinteto

Astor Piazzolla: Five tango sensation – Asleep

Apostolache Kiss Zénó: Tango Mystic

Apostolache Kiss Zénó: Tango of love

Apostolache Kiss Zénó: Tango furioso

Apostolache Kiss Zénó: Sensual Tango

Astor Piazzolla: Tango del diablo

Apostolache Kiss Zénó: Tango of sorrow

Apostolache Kiss Zénó: Quippy Tango

Apostolache Kiss Zénó: Fascinating Tango

Apostolache Kiss Zénó: Silent Tango

Apostolache Kiss Zénó: Tango Grazioso

Astor Piazzolla: Primavera Portena

Astor Piazzolla: Libertango

A koncertre érvényesek az Ambrus Éva és a Bálint Ákos komolyzenei bérletek. A jegyek ára: felnőtteknek 12 lej, szakmabelieknek, diákoknak, nyugdíjasoknak és vidékieknek 10 lej.Jegyek a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9 óráról 16 óráig.Helyfoglalás a 0266/361.992-es telefonszámon.

Forrás

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes

Kövess minket facebookon