100. nap a Step by Step osztályban

Oktatás Találatok: 2041

stepbystep100 Vártuk, készültünk rá, és eljött...

 

Nagy nap egy Step by step-es első osztályos életében a 100. iskolai nap, amikor bemutathatja a „nagy közönség" előtt tudományát.

 

Ahogy közeledtünk feléje, egyre jobban vártuk. Reggelente, amikor már ki tudtuk számolni, hogy hány nap van még hátra, a számoló pálcikák számlálásakor az izgalom egyre fokozódott.

 

És február 28-án reggel összecsomóztuk a tizedik tízes pálcikaköteget, és a házunkra föltettük a 100-as házszámot. És az a nap ünneppé változott. Ünnep, amit munkával, jókedvvel, játékkal ültünk meg.

 

A napirend a megszokott „step-es" módon történt, de mégis másként...

 

Az újdonság alkalmat adott arra, hogy az osztály tanulói bemutathassák 100 darabos gyűjteményüket. Volt: 100 kinder figura, 100 papírhajó a tengeren, 100 festett toboz, 100 üveggolyó, 100 cukorkás papír, de volt 100 rozsdás szeg, 100 dióhéj katica, és 100 saját munka is, ami folyamatosan készült évkezdés óta.

 

A reggeli üzenet munkára szólította fel az osztály tanulóit. És dolgoztak is... Sokat.

 

Megoldottak 100 olvasási gyakorlatot, 100 matematikai feladatot, 100 írásgyakorlatot, valamint 100 román szóval mondatokat alkottak, vagy szótagolták azokat. A munkák kikerültek a falra, pannókra, hogy a látogatók is láthassák.

 

Aznap a szokásos ebédünk elmaradt... Szinte elhitettük velük, hogy e különleges napon nincs ebéd. Annál nagyobb volt a meglepetés és az öröm, amikor maguk előtt látták a pizza makettjük eredeti mását. (Puhatolózás céljából előzetesen mindenki „megsütötte" kézimunka tevékenységként kedvenc pizzáját.) A „habot a tortán" a tudás várát formázó fincsi torta jelentette. E meglepetésekért köszönet a lelkes szülőknek.

 

A délutáni tevékenység alatt hat csoportban dolgozva egy nagy színes 100-ast ragasztottunk és raktunk össze. Majd az új társasjátékkal játszottunk, ami a tanító nénik gyűjteménye és egyben ajándéka volt. A játék során, ami természetesen 100 lépéses, a bábu az osztály egy napját járja végig az iskolába érkezéstől, a központos tevékenységeken át a hazaindulásig. A játék jutalmai és büntetései a megbeszélt szabályokat próbálják elmélyíttetni.

 

Fáradtan de jókedvvel zártuk a napot. A munkák a falon... Öröm nézni, hogy mennyit ügyesedtek, fejlődtek szeptember óta...

 

Ami talán a legjobb, hogy ők maguk is büszkék rá.

 

További képek a Fényképalbumban


Forrás: http://fogarassymihaly.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=42:100-nap-a-step-by-step-osztalyban&catid=7:rendezvenyek