fejlecproba5

Óvodai foglalkozások

DSC_4137

Zajlik az élet a legkisebbeknél is. Egy kis ízelítőt nyújtunk, hogy mindenki lássa, milyen ügyesek vagyunk.

Múzeumi látogatás
Az idén októberben ellátogattunk a múzeumba, ahol megtekinthettük A Ford T - modell kiállítást. Megfigyeltük az régi és új járműveket, valamint a híres Bádog Böske autó egy korabeli makettjét. Érdekes dolgokat tudtunk meg a közlekedésről, egy nagy gyakorlópályán ki is próbáltuk a tanultakat. A kislányok is jól érezték magukat a fiús téma ellenére, közösen autókáztak, utat építettek, jelzőtáblákat kerestek. Az oviba visszatérve mindenki elkészítette a saját gyalogos igazolványát.

Őszi munkadélután
A Bogyó és Babóca csoport középsősei nagyon szeretnek kézműveskedni. Az őszi munkadélutánon többnyire természetes anyagokból készítettek különböző díszeket és játékokat. Sokak kedvence volt a gesztenye oroszlán és a bábozáshoz használható madárijesztő. A levelek közé bújó sünit is nagy örömmel készítették el, közösen a szüleikkel, testvéreikkel. A vidám munka végeztével mindenki haza vitte, amit készített, hogy otthon is megmutathassa azokat családtagjainak.

Adventi munkadélután
Az idei tanévben második alkalommal került megrendezésre csoportunkban munkadélután, hogy a szülők és gyerekek közösen tevékenykedhessenek, közös élményeket gyűjthessenek és az elkészült alkotásokat haza víve otthonukat díszíthessék az adventi időben. Ez a délután sok vidámsággal és meghitt perccel ajándékozta meg a gyerekeket, szülőket és óvónőket egyaránt.

Mikulás járás
A gyerekek legnagyobb örömére idén is ellátogatott napközinkbe a Mikulás. Minden óvódás nagy izgalommal várta a Mikulást, kíváncsiak voltak, hogy vajon mit rejt a zsákja, van-e benne virgács vagy csak ajándék? Szerencsére minden gyermek jó volt az idén így a Mikulás másnak vitte a virgácsait. A középcsoportosok sem voltak hálátlanok, dallal, verssel és nagy öleléssel viszonozták a kapott ajándékokat.

Forrás: http://fogarassymihaly.ro/ovodai-hirek/92-ovodai-foglalkozasok.html