Beiskolázás a 2016/2017-es tanévben a Fogarasy Mihály Általános Iskolában

Oktatás Találatok: 1803

„A gyermeki lét olyan, mint egy lehetőségekkel teli virágoskert. Számtalan rügykezdeménnyel, csírával. Nekünk, szülőknek az a dolgunk, hogy figyeljük, mi üti fel a fejét a kertben, mi érdekli-vonzza a gyereket. Ezért is fontos, hogy olyan iskolát, tanítót válasszunk, aki hozzánk hasonlóan alakítják a kertet."
(Baktay Zelka gyermekpszichológus)

Kedves Szülők!

Tudjuk, hogy az iskolaválasztás fontos és felelősségteljes döntés. A kisgyerek számára nagy változás az óvoda játékos kötetlensége után az iskola, a kötöttebb foglalkozások, a reggeli pontos megérkezéstől kezdve az új közösségbe való beilleszkedésig. Egy kisiskolás életében az első évek rendkívül meghatározóak. Ebben az időszakban alakul ki a tanuláshoz való viszonya, a különféle tanulással kapcsolatos szokásrendje, munkájával szembeni igényessége, alapossága. Ha ez az időszak szeretetben, kellő odafigyeléssel, tapintattal, békében telik el, a gyereknek felbecsülhetetlen szellemi és lelki tőkét ad, amely akár egész életében is meghatározóvá válhat. Ennek megvalósulásához a legfontosabb a bizalomteli, biztonságot nyújtó nyugodt légkör, amelyben az ismeretszerzés nem kényszer, hanem örömforrás. Fontos, hogy szorongás nélkül tanuljanak, minél több sikerélményhez jussanak, ezáltal kedvet ébresszünk bennük a tanulás, az iskola iránt.
Mivel tudjuk, hogy a gyermek legfőbb tevékenysége a játék, a modern pedagógia játékos elemeit beépítjük a tanórák menetébe Úgy gondoljuk, hogy az iskola gyermek és pedagógus közös alkotóműhelye, melyben mindkét félnek jól kell éreznie magát.Már az előkésztő osztálytól kezdve nagy figyelmet fordítunk arra, hogy megtaláljuk azokat a területeket, amelyekben tanítványaink a legsikeresebbek. Mint egy legyező megnyílik a gyerekek előtt a sok lehetőség, amiben kipróbálhatják magukat. Tudjuk, hogy minden gyermek tehetséges valamiben. Ezeket az értékeket kívánjuk felszínre hozni, fejleszteni.A hagyományteremtés és a hagyományok ápolása mindig fontos feladat volt számunkra, mert közösségteremtő és megőrző erő, amely állandóságot és folytonosságot teremt iskolánk mindennapi életében.A színvonalas, továbbtanulásra felkészítő oktatás mellett nagy hangsúlyt helyezünk a gyermekek érzelmi és lelki fejlődésére, a hagyományos értékrend átadására, a nemzeti öntudat ébrentartására, a hagyományok ápolására, a környezettudatos nevelésre, illetve az érzelmi intelligencia fejlesztésére. Fontosnak tartjuk a szülői házzal való jó együttműködést. Az eredményes nevelő-oktató munkát, nevelési tanácsadó, fejlesztő pedagógus és logopédus is segíti.Szeretnénk, ha az iskolánkban eltöltött évek szeretetben, élményekben gazdagon telnének el. Arra törekszünk, hogy az iskola a tudás és a sikerélmény forrása legyen, olyan hely, ahová szívesen jön a gyermek.Kívánunk jó döntést és azt, hogy a szeptember az öröm napjait hozza el kisgyermekük és családjuk életébe! 
Tisztelettel:Gáll Árpád, igazgató és Lázár Nóra, igazgatóhelyettes
 
P1080656 P1080665 P1080668

Forrás

Beiskolázási információk: http://fogarassymihaly.ro/beiratkozas/113-tudnivalok-hataridok-szukseges-iratok.html