Szüreti bál a Katicabogarak csoportban

Oktatás Találatok: 1518

szuretibal katicak 2015 1Nagy esemény volt a Katicabogarak csoport életében a Szüreti bál. A gyerekek hosszú ideig készültek az eseményre, az óvó nénik fáradhatatlanul gyakoroltak velük nap mint nap, hogy egy kis műsorral örvendeztessék meg a szülőket.
Ki többet, ki kevesebbet tudott meg előzetesen, attól függően, hogy gyermeke mennyit árult el otthon.

Édesapák, édesanyák izgatottan várták a napot. Aztán elérkezett az a bizonyos délután. Hogy a hangulat még ünnepélyesebb legyen, a gyerekek ünnepi ruhát vettek fel: fiúk fehér inget és fekete nadrágot, hozzá pedig kalapot, hogy igazán férfias legyen a megjelenés, a lányok pedig fehér blúzt, csinos kis szoknyát és köténykét, természetesen kézben a fehér zsebkendő.

Amikor anya, apa nagymama mindenki megtalálta helyét a kis székeken, végre nyílt az ajtó és bevonult a csoport, szebbnél szebb csillogó szemű gyermekek. Egyenként és közösen is nagyon ügyesen szerepeltek a középcsoportosok, dicséret illeti Margit óvónénit és Kati óvónénit, hogy kitartó munkájuknak, odaadásuknak és szeretetüknek köszönhetően a gyermekek egyre többet tudnak, fejlődnek, tanulnak napról napra. Gyermekeiket csodálva a szülőknek is egyre csillogóbb lett a szeme, s sokuknak a könnye is kicsordult, amikor fiúk és lányok páros táncot jártak. Voltak vicces, és kedves jelenetek, csendesebb és hangosabb felszólalók, sőt olyanok is, akik édesanyjuk ölében ülve nézték végig társaik szereplését. S köztük olyan is akadt, aki otthon örülhetett, hogy gyermeke tudja a kikiáltókat és az énekeket is, csak éppen a szerepléshez nem volt kedve azon a napon. Mint minden alkalommal, amikor ünnepelt a csoport, ezúttal is közös evés-ivás, játék, beszélgetés zárta az eseményt. A szép és ízletes szőlőstál, a süti és a gyümölcslé gyorsan fogyott, majd a gyerekek a játszani, szülők beszélgetni kezdtek. A hasonló együttlétek nagyon fontosak, a gyerekek ilyenkor tudják a saját óvodai világukba bevonni szüleiket, az anyukák és apukák pedig így láthatják, hogyan telnek gyermekeik délelőttjei. Alkalom arra is, hogy szülők tapasztalatot cseréljenek és legfőképpen az óvó nénikkel is elbeszélgessenek.

További képek a fényképalbumban

Forrás