A váci Székesegyház Szent Cecília száztagú kórusának ötvenöt tagja látogat el Erdélybe, és városunkat is megtiszteli énekével, hiszen augusztus 16-án, kedden, az esti szentmisén a Szent István templomban lépnek fel. 

szentistvantemplom Ft. Küsmödi Attila gyergyói származású szamosújvári plébános, a „Székely zarándoklat” felelőse lapunkkal közölte: dr. Székely János az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke augusztus 5-től – Kisboldogasszony napjától – auguszuts 15-ig – Nagyboldogasszony napjáig – tizenötöd magával Csíksomlyóra zarándokol. Nagyboldogasszony napján, Csíksomlyón ő mutat be szentmiseáldozatot, mely alatt a ft. Varga László atya karnagy vezette Szent Cecília kórus énekel.

 

A kórus augusztus 14-én fellép Szamosújváron, illetve augusztus 16-án Gyergyószentmiklóson a Szent István templomban is az esti szentmisén és utána.

 

A Szent Cecília kórus Magyarország legnagyobb egyházi énekkara. Különlegesnek mondható fellépéseik a lourdes-i Bazilikában, a párizsi Notre Dame katedrálisban és a római Szent Péter Bazilikában voltak. A Szent Cecília kórus karnagya Varga László kanonok, zeneszerző.

 

Bajna Gyöngyi

 

Forrás: http://szentistvanplebania.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=459:zarandoklat-es-korushangverseny&catid=35:hirek&Itemid=65&lang=hu