A maroshévízi Kemény János Elméleti Líceum Diáktanácsa 2013 május 27-31 között Kulturális hetet szervezett, amelyen elsősorban általános és középiskolás diákok vettek részt. Hétfőn, a rendezvénysorozat első délutánján, a Kemény János Elméleti Líceum dísztermében egy érdekes előadással foglaltuk le a diákokat. Az előadást Barti Zoltán, a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács Északi Régiójának alelnöke tartotta, aki kihangsúlyozta a közösségi média előnyeit és hátrányait. Kedden az Urmánczy strandon egy gitáresttel szórakoztattuk diáktársainkat, ahol a gyergyószentmiklósi The Blast együttes lépett fel. Ez a rendezvény és a következő számított a Kulturális hét csúcspontjának. Több mint 50 résztvevő volt iskolánkból, ezért a hangulat fergeteges volt. A szerda délutánt táncházzal töltötték a diákok, a líceum tornatermében, a borszéki Czifrasarok Néptánceggyüttes és a maroshévízi Csillagszem Néptánccsoport tagjaival, összesen több mint 80 diák résztvételével.

 

Csütörtökön filmvetítésre került sor, az iskola dísztermében, ahol a kisebb diáktársak is átélhették a Kuturális hét izgalmait, ugyanis kisiskolások számára animációs filmvetítésre is sor került. Pénteken, a Kulturális hetet egy csapatépitő délutánnal zártuk, ahol különböző játékokkal próbáltuk összekovácsolni a diákközösséget. A legjobban közreműködő csapatok között, a rendezvény végén kilenc díjat osztottunk ki. A díjazás után, a rendezvénysorozat zárásaként megemlékeztünk Erőss Zsolt és Kis Péter hegymászókról, akik életüket vesztették a Kancsendzönga (A hó öt kincse) hegycsúcson.

 

Támogatóink: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Communitas Alapítvány, a Kemény János Alapítvány, a Kemény János Elméleti Líceum, az Urmánczy Strand, a Globe Star KFT, ATIZEN-IRIS KFT. Köszönetet mondunk támogatóinknak és mindenkinek, akik a rendezvénysorozat szervezésében és kivitelezésében részt vettek.

Menyhárt Helga, Vaida Brigitta

Forrás: http://gytit.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=185:kulturalis-het&catid=34:hirek&Itemid=53