Megfigyelések egy kőkorszaki búvár törzsről (ausztroznézia), és antropológiai következtetések a magyarság kultúrájának és hagyományainak a fennmaradásáról. Merre tartunk? Megfigyelések egy kőkorszaki búvár törzsről, és antropológiai következtetések a magyarság kultúrájának és hagyományainak a fennmaradásáról. Merre tartunk?

A GYTIT szervezésében 2013. december 21-én 17 órától a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ Karancsi Sándor termében egy Gyergyóból elszármazott amerikai tudós életútját és kutatásait ismerhetjük meg, valamint véleményét a magyarság kultúrájának túléléséről.

Előadó: Dr. Benedek Dezső, kolozsvári születésű gyergyószentmiklósi tudós, az Amerikai Egyesült Államokban lévő Georgiai Állami Egyetem Megfigyelések egy kőkorszaki búvár törzsről (ausztroznézia), és antropológiai következtetések a magyarság kultúrájának és hagyományainak a fennmaradásáról. Merre tartunk? tanára,18 nyelven beszélő nyelvész, a kezdetleges és törzsi kultúrákat kutató nemzetközi antropológus, aki kínai és japán egyetemek mellett a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen is oktat.

Könyvei közül megemlítjük: Kőkorszaki civilizáció az óceánon, The Story of Simina Vuhang: A Stone Age Odyssey, The Song of the Ancestors: A Comparative Study of Bashiic Folklore, Gypsy Folklore of Hungary and Romania.

Egy ritka lehetőség érdekes témában, érdekes ember életútját és kutatásait megismerni, aki Gyergyószentmiklóson töltötte gyerekkorát, majd az USA-ba távozott, később a Tajvani egyetemre került, majd 4 évig élt együtt az óceán közepén egy kőkorszaki búvár törzzsel és tanulmányozta életvitelüket. Kultúrákat hasonlít össze, tanulmányoz és a nyelvek kialakulásával is foglalkozik. Az előadás végén egy kérdésekből kialakuló érdekes beszélgetés is várható.

Facebook esemény

Mindenkit szeretettel várunk!

Forrás: http://gytit.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=222:megfigyelesek-egy-kkorszaki-buvar-toerzsrl-ausztroznezia-es-antropologiai-koevetkeztetesek-a-magyarsag-kulturajanak-es-hagyomanyainak-a-fennmaradasarol-merre-tartunk&catid=34:hirek&Itemid=53&lang=hu

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes