szief2011Négy székelyföldi szervezet, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács, Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács, a Háromszéki Ifjúsági Tanács és Csík Terület Ifjúsági Tanácsa kezdeményezésére 2011 augusztus 4-én Székelyudvarhelyen megalakult a Székelyföldi Ifjúsági Egyeztető Fórum.

 

A kezdeményezés célja a székelyföldi fiatalok közéleti szerepvállalásának elősegítése, regionális szintű projektek lebonyolítása, valamint az ifjúsági szervezetek közötti információáramlás erősítése.

 

A fiatalok bejelentették a 2012-es önkormányzati választások kapcsán, hogy közösen támogatják Borboly Csabát és Tamás Sándort, a Hargita, illetve a Kovászna megyei önkormányzatok élére.

 

Továbbá azt is elmondták, hogy felelősségteljesen részt kívánnak vállalni az önkormányzati munkában. Ezért minden székelyföldi településen fiatal jelölteket indítanak a helyi önkormányzatokba, hogy az ifjúság érdekeit hitelesen és hatékonyan tudják képviselni.

 

A Székelyföldi Ifjúsági Egyeztető Fórum következő ülésére szeptember első felében kerül majd sor Gyergyószentmiklóson.

 

Forrás:  http://gytit.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=136:szorosabb-szekelyfoeldi-ifjusagi-egyuettmkoedes&catid=34:hirek&Itemid=53