lovakLovaglás, túrázás szervezése, kézműveskedés vagy környezetvédelmi programok szervezése - neked melyik a leginkább testhezálló?

A kiskunhalasi Humán Erőforrásért Egyesület három erdélyi önkéntest keres, egy, az Európai Önkéntes szolgálat által finanszírozott projektjének a kivitelezéséhez.

Az önkéntes fizetés nélkül dolgozik, munkájáért cserébe viszont szállást, ellátást, nyelvoktatást, személyes segítőket, és egy kisebb összegű zsebpénzt (90 eurot) kap. Sőt, az utazásáról, a helyi közlekedéséről és biztosításáról is gondoskodik a program. TÚL A MUNKÁN, AZ ÖNKÉNTESKEDÉS ÉLETRE SZÓLÓ ÉLMÉNYEKET, BARÁTSÁGOKAT, TAPASZTALATOKAT, ÉLETSZEMLÉLETBEN BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSOKAT OKOZ.

A projekt paraméterei
Fogadó szervezet neve: Humán Erőforrásért Egyesület
Önkéntes periódus időtartama: 01.05.2015 – 30.04.2016, 12 hónap
Helyszín: Kiskunhalas Pici-Paci Porta, Magyarország;
Külföldi önkéntesek létszáma: 3 fő, 18-25 év közötti fiatal (minimum 1 fő fiú)

A projekt tartalma
Az önkéntesek saját kompetenciáikhoz mérten fogják segíteni az egyesület mindennapi munkáját. A foglalkozások az önkéntesek szakértelmének, tudásának megfelelően lesznek kialakítva, ötleteikkel, tapasztalatukkal járulnak hozzá az egyesület tevékenységeihez. Segítenek rendezvényeik szervezésében és lebonyolításában, valamint tematikus programok megtervezésében és megvalósításában óvodás, iskolás-, illetve ifjúsági csoportok részére.

Az önkéntes szerepe
A projektben 3, 18-25 év közötti önkéntest várnak (minimum 1 fiú), akik kedvelik a rurális körülményeket.
A három önkéntes három különböző feladatkörrel fog rendelkezni, ezenkívül mindhárman segítenek információs anyagok-és előadások összeállításában, amelyek célja az Európai Unió és az Erasmus + program népszerűsítése a helyi fiatalok körében.
A sport területén dolgozó önkéntes feladata szabadidős foglalkozások szervezése, mint lovaglás, túrázás, röplabda, vagy más versenyek a tanyán és azon kívül. Nyáron az érkező fiatal a táborok szervezésében vesz részt, segítséget nyújt a foglalkozások lebonyolításában. Szintén az önkéntes feladata a tanyán lévő állatok gondozása.
Egy másik önkéntes a kreativitás területén tevékenykedik, tematikus kézműves foglalkozások által igyekszik növelni a toleranciát és elfogadást az ifjúság körében (pl: Romák európai integrációja). A különböző tevékenységek, rendezvények, találkozók szervezése az ő feladata, valamint kézműves tevékenységek megvalósítása a nyári táborok során.
A környezetvédelemmel foglalkozó önkéntes a megújuló energiaforrások használatát, környezetvédelem fontosságát és az európai összefogás lényegét fogja tudatosítani az egyesülethez látogató csoportok számára. Neki olyan jellegű feladatai lesznek, mint erdei iskola központ kialakítása, a gyermekek környezetismereti tudását segítő pontok, helyek létrehozása a környező erdőkben, területeken vagy gyógynövénykert kialakítása. Emellett kreatív foglalkozásokat szervez majd a tanyán kívül is.
Az Európai Önkéntes Szolgálatról bővebb infot találtok itt: http://ifikozpont.ro/onkentesseg/amit-az-evs-rol-tudni-kell.html
Eddigi önkénteseink beszámolóit itt olvashatjátok: http://ifikozpont.ro/onkentesseg/onkenteseink-naploi.html

 

***
gyerkocA bővebb információt kérhetsz az egyesület munkatársaitól:
Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért (EGYIK), www.ifikozpont.ro
Blénesi Enikő, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: blenesienikokukacyahoopontcom
Ambrus Rita, EGYIK önkénteskoordinátor,
E-mail: ambrusritakukacgmailpontcom
Telefon: 0745-029107

 

A jelentkezéshez egy önéletrajzra és egy bemutatkozó (motivációs) levélre van szükség, melyeket a fentebbi emailcímekre postázhatsz.