Idén már harmadik alkalommal került sor a román érettségi felkészítőre, amely a 2021-ben vizsgázó diákokat készítette elő a nagy megmérettetésre. A már bevált recept szerint november 28-án és december 12-én dr. Szabó Zsolt egyedileg kifejlesztett módszerével vették át a diákok a tételek megoldásának technikáit. A felkészítő rövid és tömör volt, ezért csak nagyvonalakban ismételték át azokat az irodalmi leckéket, amelyet a diákok fontosnak tartottak.

sie sie erettsegi2020 

A lejárt tanfolyam végén kikértük a diákok véleményét is arról, hogy milyennek tartották az online érettségi felkészítőt:

  • Új módszereket alkalmazott a tanárúr, melyek érdekesek voltak és hasznosak.
  • Hogy sok hasznos tippet kaptunk, olyan dolgokra hívta fel a figyelmünket, amiket eddig nem tudtunk.
  • Számomra nagyon tetszett a Tanár Úr stílusa és ahogy a leckéket leadta. A doktori címe mellett úgy gondolom meg tudta szólítani a diákokat. Barátként szólt hozzánk, nem mint egy középiskolai tanár, akart velünk beszélgetni.
  • Ahogy kilogikázva mondta el nekünk a tételeket.
  • Az, hogy magyarul és érthetően le volt adva az anyag.
  • Merem azt állítani, hogy olyan dolgokról világosított fel, amiről a 12 év román tanulás alatt még nem sikerült senkinek. Most már nem félek az érettségitől egyáltalán.


A Sie/Sie Stúdió munkatársai a jövőben is alkalmakat szeretnének biztosítani a további érettségi felkészítők megszervezésére. Ezúton is köszönjük a diákok és az érintettek nevében a Communitas Alapítvány által nyújtott támogatást.