Harmadik alkalommal szervezte meg Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa (GYTIT) és Hargita Megye Tanácsa Gyergyószentmiklóson a Gyergyószéki Fiatal Pedagógusok Fórumát november 26–27-én.


GyergyoPedafMagyariBende2011nov26 A rendezvény megnyitóján Hargita Megye Tanácsa képviseletében Bende Sándor megyei tanácsos a pedagógusok jövőépítő szerepét hangsúlyozta. – A pedagógusok munkája nemcsak az oktatási intézményekben fontos, hanem társadalomépítő szerepe is van – emelte ki a megyei tanácsos. Ezt a gondolatot hangsúlyozta Magyari Levente, a GYTIT elnöke is. Szerinte a pedagógusok példát kell, hogy mutassanak a közösségnek.

 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a rendezvényen tett látogatása alkalmával bemutatta a megyei tanács pedagógusokkal való együttműködési programjait. A tanácselnök megdícserte a GYTIT-t és arra bíztatta, hogy folytassák a rendezvény szervezését. – Fontosnak tartom az iskolán kívüli hasznos szakmai és szabadidős programokat – nyomatékosította Borboly Csaba. A tanácselnök a székelység története és a helyismereti témakörökhöz hasonlóan újabb helyi ötletek megvalósításához ajánlotta fel a segítségét, és várja a pedagógusok kezdeményezéseit.

 

A kétnapos rendezvény során Veres-Nagy Tímea és Szőcs Edit tartott gyakorlati foglalkozásokat a több mint harminc résztvevő pedagógusnak, amelyek központi témája a diákok nevelése és motiválása volt. A résztvevő gyergyószéki fiatal pedagógusok különböző motiváló játékokkal ismerkedhetettek meg, amelyeket a mindennapjaik során alkalmazhatnak.

 

Vasárnap Dr. Dézsi Zoltán A tehetségfejlesztés, tehetséggondozás lehetőségei az új tanügyi törvény keretein belül címmel tartott előadást. György Emőke a szülőértekezlet, kommunikáció a szülőkkel témakört járta körül előadásában.

 

A rendezvény jó hangulatban zárult. A résztvevő pedagógusok elégedetten távoztak a fórumról, azzal a kéréssel, hogy jövőben vehessenek részt hasonló eseményeken.

 

Gyergyószentmiklós, 2011. november 27.

 

Forrás: http://gytit.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=143:harmadik-alkalommal-tartottak-forumot-a-gyergyoszeki-fiatal-pedagogusoknak&catid=34:hirek&Itemid=53

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes