Idén 2017-ben a Gyergyói EKE betölti a 120. életévét, és újraindításának a 15. évét . A Gyergyói Ekének kb. 200 tagja van, akik szeretik a természetet, a hegyeket, a völgyeket, az erdőket, a barlangokat és mindent, amit az Isten azért teremtett, hogy boldoggá tegyen minket. Az Ekések szeretik Gyergyót, úgy mint város, mint gyergyói falvak, mint gyergyói medencét, mint a Kárpát-medence legkeletibb bástyája.

Eltűnnek a kóbor ebek az utcákról?

A gyergyószentmiklósi önkormányzat az állatvédő egyesületekkel közösen szeretne megoldást találni a kóbor kutyák okozta helyzetre. A probléma megoldásában egy külföldi szakképzett csapat is segítségükre lesz.

 

(...) Az altatással történő befogás és a szükséges kezelések elvégzése után a korábbi elgondolásokkal ellentétben, nem engedik vissza eredeti környezetükbe az állatokat, hanem a bővített menhely, illetve jószívű gazdák nyújtanának otthont számukra.

 


Füles és pajtásai: Sikeres adomány-gyűjtésA ditrói Közbirtokosság nagyobb mennyiségű használt deszkát és tüzelőanyagot adományozott egyesületünknek, az elszállításban a ditrói Polgármesteri Hivatal nyújtott segítséget.
Ugyanakkor ditrói és alfalvi lakósok is megajándékoztak "lakatlan" kutyaólakkal.
Az adományokat a gyergyói kutyamenhelyet adminisztráló Gyergyói Állat- és Természetvédő Egyesületnek adtuk.

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük,
a további támogatást is szivesen vesszünk!

videó:Adománygyűjtés - képekben

Az Erdélyi Kárpát Egyesület gyergyói osztálya (EKE Gyergyó) április 23. tartja az éves közgyűlését. Helyszín az EKE székház, időpont 18 óra.

 

Napirendi pontok:

1. 2011 évi tevékenységi beszámoló

2. 2011 évi pénzügyi beszámoló

3. Szervezési feladatok leosztása

4. Különfélék

 

Vadász Szatmári István

EKE Gyergyó elnök

www.ekegyergyo.ro

Füles és pajtásai

 

Adjunk nekik esélyt egy jobb életre!

 

Tel: 0755-136.877, 0744-223.612

 

Forrás: http://fulesegyesulet.blogspot.com/2011/11/blog-post_26.html

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes

Kövess minket facebookon