A Szárhegyi Torzsások Turisztikai és Kulturális Egyesület tagjai jóvoltából ismét felújult környezet várja mindazokat, akik pihenésre, kikapcsolódásra, akár egy közös bográcsozásra vágynak a civilizációhoz közel, mégis mesés erdei környezetben. Az eredeti terv szerint a faluból induló turistaösvény teljes körű felújítására került volna sor, de mivel a medvék a környékünkön is elszaporodtak, és már a turisták számára is veszélyes gyalogosan járni azon az útvonalon, így az a döntés született, hogy a Hargita Megye Tanácsa által kiírt pályázaton megnyert összeget teljes mértékben az ösvény végén található Hidegkúti forrás környékének a felújítására fordítjuk.

Idén 2017-ben a Gyergyói EKE betölti a 120. életévét, és újraindításának a 15. évét . A Gyergyói Ekének kb. 200 tagja van, akik szeretik a természetet, a hegyeket, a völgyeket, az erdőket, a barlangokat és mindent, amit az Isten azért teremtett, hogy boldoggá tegyen minket. Az Ekések szeretik Gyergyót, úgy mint város, mint gyergyói falvak, mint gyergyói medencét, mint a Kárpát-medence legkeletibb bástyája.

Az Erdélyi Kárpát Egyesület gyergyói osztálya (EKE Gyergyó) április 23. tartja az éves közgyűlését. Helyszín az EKE székház, időpont 18 óra.

 

Napirendi pontok:

1. 2011 évi tevékenységi beszámoló

2. 2011 évi pénzügyi beszámoló

3. Szervezési feladatok leosztása

4. Különfélék

 

Vadász Szatmári István

EKE Gyergyó elnök

www.ekegyergyo.ro

Eltűnnek a kóbor ebek az utcákról?

A gyergyószentmiklósi önkormányzat az állatvédő egyesületekkel közösen szeretne megoldást találni a kóbor kutyák okozta helyzetre. A probléma megoldásában egy külföldi szakképzett csapat is segítségükre lesz.

 

(...) Az altatással történő befogás és a szükséges kezelések elvégzése után a korábbi elgondolásokkal ellentétben, nem engedik vissza eredeti környezetükbe az állatokat, hanem a bővített menhely, illetve jószívű gazdák nyújtanának otthont számukra.

 


Füles és pajtásai: Sikeres adomány-gyűjtésA ditrói Közbirtokosság nagyobb mennyiségű használt deszkát és tüzelőanyagot adományozott egyesületünknek, az elszállításban a ditrói Polgármesteri Hivatal nyújtott segítséget.
Ugyanakkor ditrói és alfalvi lakósok is megajándékoztak "lakatlan" kutyaólakkal.
Az adományokat a gyergyói kutyamenhelyet adminisztráló Gyergyói Állat- és Természetvédő Egyesületnek adtuk.

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük,
a további támogatást is szivesen vesszünk!

videó:Adománygyűjtés - képekben

1. oldal / 3

Kapcsolat

A honlapot a Műhely Egyesület működteti.
Programfelelős: Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu
web: www.muhely.eu  

Támogatóink

Communitas logo vizszintes sotet hatteren

© 2005-2022. Civil-Gyergyó.ro - Gyergyószéki civil szervezeti portál

Search