ajandeknap2012Spontán, alulról jövő kezdeményezésként Ajándék Napok zajlanak Gyergyószentmiklóson augusztus 3-5. között. Az esemény keretében zenészek, utcai komédiások, képzőművészek és egyéb művészeti ágazatok képviselői ajándékozzák meg városunk lakóit művészetükkel. Egy másik, szintén spontán szerveződött kezdeményező csoport, úgy döntött viszontajándékozza a városba látogató művészeket, illetve a lakókat éppen azzal, amije van.

 

Ugyanakkor felhívással fordulnak Gyergyószentmiklós lakóihoz, hogy aki teheti, vegyen részt az ajándékozási akcióban, ami augusztus 3-án, pénteken 17-20 óra között zajlik a Nosztalgia kávézóban, illetve a város utcáin. Ajándékozni bármit lehet, ami valamilyen szinten képviseli az ajándékozó személyét, ami saját készítésű és abból az indíttatásból jött létre, hogy megörvendeztesse vele embertársát. Az ajándék lehet: saját kertben termett zöldség vagy gyümölcs, saját készítésű befőtt, sütemény vagy ételféleség, de akár házi szappan vagy egyéb tárgy is. Továbbá lehet ajándékozni sajátgyűjtésű gyógynövényt, vagy szolgáltatást, jó ötletet vagy egy szép gondolatot, illetve egy szívből jövő ölelést, egyszóval bármit, ami élményt és örömet okoz.

 

A kezdeményezők mindenkit szeretettel várnak, aki ajándékozni akar, vagy ajándékot szeretne kapni, illetve felhívják a figyelmet, hogy – főleg a művészeket – a rendezvény bármelyik napján, szombaton és vasárnap is megajándékozhatják.

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes