csardasrekord04 Sikeres volt a rekord-döntési kísérlet, immár Gyergyószentmiklós tartja az egy időben egy helyen csárdást táncolók világrekordját! Július 28-án a város főterén 2350 személy táncolt fél órán keresztül.

A rekorddöntési kísérlet a július 26–29. között sorra kerülő Gyergyószentmiklósiak Világtalálkozója egyik kiemelkedő eseménye volt. A kísérlet előtt hatalmas szervezői munka folyt, heteken keresztül folyamatosan tartott az esemény népszerűsítése, a toborzás. A népszerűsítő munka egyik legfontosabb eszköze a gyergyoicsardas.ro honlap volt.

A honlapot Lovász Árpád tervezte, és a Műhely Egyesület készítette fejlesztette, támogatásképpen. Így kívántunk hozzájárulni a rekord döntési kísérlet sikeréhez.

A honlapot április 2 és augusztus 2 közötti mintegy 4 hónapos időszak alatt kereken 3500 személy látogatta meg, összesen mintegy 5913 alkalommal. Mindezen látogatások alatt több mint 13.300 oldal került betöltésre. A látogatók négyötöde (81 százalék) Romániából, közel 14 százaléka pedig Magyarországról nézte meg az oldalt, de több látogatónk volt Németországból, az Egyesült Királyságból, Ausztriából, Portugáliából, az Egyesület Államokból, Kanadából, Franciaországból, Délvidékről, Felvidékről és Svájcból is.

A honlapon keresztül a rekordkísérletre közel 140 pár és 80 egyedülálló táncos regisztrált, valamint két néptáncegyüttes is. 

Gratulálunk a rekord felállításában résztvevő személyeknek és a szervezőknek is. Örülünk, hogy kicsit mi is hozzájárulhattunk ehhez a közösségi sikerhez.

Forrás: http://muhely.eu/webmuhely/519-megdolt-a-csardasrekord.html

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes