Idén július 10 -14 között újra felpezsdül a város. A II. kiadásához érkezett Gyergyói Nyári Kulturális Fesztivál, ismét tartalmas kikapcsolódást ígér Gyergyószentmiklós lakóinak és az idelátogatóknak.

Színház, komolyzene, kiállítások, koncertek várják az érdeklődőket. Különleges helyszínek, műemlékek (zsinagóga, örmény templom udvara, Népművészeti Alkotóház)  bevonását is szem előtt tartják a szervezők. A fiatalok a tavaly nagy sikernek örvendő Unplugged Fesztiválon szórakozhatnak. A négynapos rendezvény ideje alatt hat helyszínen, tizenöt együttes teszi színesebbé és dallamosabbá a gyergyói estéket.

facebook FEJEDELEM 2014 1

 

Erdélyi ősbemutatóra is sor kerül. Július 12-én, szombaton este nyolc órától az egri Gárdonyi Géza Színház társulata mutatja be a Fejedelem című nagyszabású történelmi musicalt, mely a Rákóczi-szabadságharc 300. évfordulójára emlékezve kíséri végig Rákóczi Ferenc életét a szabadságharc alatt. Moravetz Levente, Horváth Krisztián és Balásy Szabolcs közös szerzeményének bemutatójára Gyergyószentmiklóson az Orbán Balázs téren kerül sor.

Forrás: http://gymk.ro/index.php/hu/esemenyek/173-a-fejedelem-erdelyi-osbemutato-ii-gyergyoi-nyari-kulturalis-fesztival