plakat A3 gyergyo-page-001A Székelyföldi Legendárium 2008-ban indult civil kezdeményezésként, azzal a céllal, hogy összegyűjtse és a gyerekek számára szerethető módon adja át Székelyföld szellemi kulturális örökségét, ma is közszájon forgó mondáit és legendáit.
Eddig négy rajzfilmjelent meg: ALikaskő, A Rétyi Nyírmondája, a Babba Mária, a csíksomlyói kegyszobor legendája és a gyergyói Táltos Asszony. Ezeket mutatják be az alkotók május 18-án, csütörtökön délelőtt 10 és 12 órától a gyergyószentmiklósi művelődési ház színháztermében.


A vetítésre a belépés ingyenes.Az előzetes helyfoglalás szükséges!Érdeklődni a 0266/361.992-es és a 0787/755.294-es telefonszámokon lehet.

A stáb küldetése

„Meggyőződésünk, hogy a legendák és mondákegyben leckék, tele ősi igazságokkal, üzenetekkel, a múltunkra utalva mutatnak a jövőnkbe. Az a cél vezérel, hogy minél szélesebb körben megmutassuk, térségünk többet rejt a Drakula-legendánál: Székelyföldön szinte minden különleges földrajzi helyszínnek, várnak, településnek, szentnek legendája van.

A Székelyföldi Legendárium európai védett márka: szellemi örökségünket itthon és külföldön egyaránt népszerűsítjük, termékeinkkel támogatjuk a tanintézeteket, pedagógusokat és gyermekotthonokat. Eddigi céljainkat részben önerőből, részben támogatásokból valósítottuk meg, politikamentesen. Tevékenységünket szeretnénk önfenntartóvá tenni." – olvasható a Székelyföldö Legendárium honlapján, a legendarium.ro-n.

Forrás

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes