100. iskolai nap az Előkészítő Step by Step osztályban

Oktatás Találatok: 1529

100napstep100 nap telt el azóta, hogy iskolások lettünk. Ennek megünneplésére az Előkészítő Step by Step osztályban március 3 – án „Tavaszvárás" címmel nyílt napot szerveztünk.
Erre a különleges napra már ősszel, az iskolába lépésünk első napjaiban felhívtuk a gyerekek (és persze a szülők) figyelmét és felkértük őket, hogy gyűjtögessenek számukra kedves dolgokat.

Napról-napra gyarapodott a gyűjtemény, amelynek 100. darabja jelentette az iskolai életünk 100. napját. Ezekből kiállítást szerveztünk és az alkotások egyénenkénti bemutatása jelentette a napunk egyik fő mozzanatát, hiszen ezáltal sokmindent megtudtunk a szorgos gyűjtögetőről.
A reggeli találkozás alkalmával eddigi ismereteinket játékos feladatokkal, mondókákkal, versekkel és énekekkel mutattuk be.
Ez a nap egyben témazáró nap is volt, az elmúlt időszakban sokat beszélgettünk a téli álmot alvó állatok életmódjáról, valamint a tavasz hírnökéről, a gólyáról.

A gyerekek által kedvelt kézműves foglalkozáson elkészítettük a hazaérkező gólyákat, így hozva be a tavaszt az osztályterembe.
Délután pedig a szülők ajándékaként a meglepetés-torta elfogyasztásával zártuk a napot.
A nap folyamán vendégeink is voltak, szülők, nagyszülők és kollégák látogattak el hozzánk, hogy együtt ünnepeljünk.

Az eseményen készült fényképek megtekinthetők a Galériában

Eigel Katalin és Țurcaș Mária tanítónénik

Forrás