Edzőmérkőzést játszott augusztus 23-án, kedden a gyergyószentmiklósi Progym jégkorongcsapata. A piros-fehérek ellenfele a városunkban edzőtáborozó bukaresti Steaua Rangers volt, akivel többek között a hamarosan rajtoló Gyilkos-tó Kupán is találkozni fognak Kémenes Balázs tanítványai. Felkészülési mérkőzés lévén nem volt nyitva a műjégpálya főbejárata, ennek ellenére szép számban akadtak hokikedvelők a lelátókon. 


A mérkőzés délután 6 óráProgym-Steaua: Nem az eredmény számított ra volt meghirdetve, de a játékvezető némi csúszással, fél 7-kor dobta be a korongot. Annyira nem is az eredmény számított, mint az a tény, hogy bemutatkozhattak a felnőtt csapatban azok a fiatalok, akik először ölthették magukra a Progym mezét. Olyan nevekkel találkozhattunk a gyergyói csapatnál, mint Ambrus Adrian, Crisan Hunor, Csergő Hunor, vagy Elekes Alpár. A mérkőzés kétszer ötven percet tartott, de úgy, hogy közben nem állították meg az órát, még a hosszabb játékmegszakítások közben sem. A Steaua eléggé tartalékosan kezdte a mérkőzést, de ott volt a katonáknál a veterán csatár Nicolescu, és mint kiderült a második ötven percre beálltak az elsőben hiányzók, közöttük az örökifjú Timaru is.

 

Ha bár mint mondtuk, nem ez jelen pillanatban a legfontosabb, de ejtsünk néhány szót magáról a mérkőzésről is. Az elején egyáltalán nem bontakozott ki a vendég csapat fölénye, Kémenes Balázs fiataljai felvették a versenyt a fővárosiakkal. 20 perc elteltével mindössze 0-1-re vezetett a Steaua, az első ötven perc végén mégis 1-4 díszelgett az eredményjelzőn. A mérkőzés egy csúnya momentuma volt, amikor egyik Steauás játékos okkal, ok nélkül püfölni kezdte a Progym csatárát, Sára Tibort. A kakaskodó fővárosi természetesen nem maradt szankció nélkül, számára az edzőmérkőzés befejeződött.

 

A második harmad, jelen esetben félidő némi újításokat hozott, csapatunk kapujában Molnár Szabolcsot a cserekapus Szakács váltotta fel, a Steauánál pedig beöltöztek Timaruék. A friss erő azonnal megmutatkozott a jégen, a Progym beszorult, és csak nagy nehézségek, és néhány egyéni villanás révén tudott veszélyes lenni a vendég kapura. Potyogtak a gólok, és nem maradtak el a sistergő ütközések sem. Még az utolsó percekben is intenzív volt a mérkőzés, mivel a Steaua játékosai is fáradtak, a piros-fehérek is több helyzetet tudtak kialakítani , sőt gólt is szereztek.


Végeredmény: Progym-Steaua Rangers 2-6 (1-4, 1-2)

 

Összességében elmondhatjuk, hogy a Progym új fiatal játékosai jól mozogtak, némi rutinszerzés után még meglepetéseket is láthatunk Kémenes Balázs tanítványaitól. Az tréner mérkőzés közbeni indikációi azt jelezték, hogy kemény munka folyik a csapatnál, és annak ellenére, hogy a körülmények nem a legjobbak, a Progym tele van ambícióval, ami egy ilyen időszakban nagyon fontos. A csapat csütörtökön egy újabb felkészülési mérkőzést játszik a HSC Csíkszereda farmcsapatával, utána pedig következhet a Gyilkos-tó Kupa, amelyen remélhetőleg a szurkolók is a Progym mellé állnak, egy minél szebb eredmény elérésének érdekében.

 

Forrás: http://progym.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=487:progym-steaua-nem-az-eredmeny-szamitott&catid=1:latest&Itemid=57