Kizárták a Platina Chisinaalt u jégkorongcsapatát a felnőttbajnokságból, jelentette be hivatalos közleményében a Román Jégkorong Szövetség (FRHG). A végleges kitiltás oka nem más, mint az a tény, hogy a moldáv csapat nem jelent meg a HSC Csíkszereda Farm elleni második mérkőzésen, mindemellett, pedig a Progym elleni mérkőzés is a Platina játékosainak hiánya miatt maradt el. A határozat szerint a moldáv klubot kizárják a bajnokságból, továbbá egy 600 lejes pénzbírságban is részesítik.

 

Jelen esetben a gyergyószentmiklósi Progym soron következő ellenfele a galaci Dunărea lesz, a találkozókat az elkövetkezendő hétvégén rendezik városunkban. Fiatal csapatunk szombaton 18, vasárnap pedig 11 órától lép jégre a sokkal tapasztaltabb és játékerőben fölényesebb Duna-partiak ellen, azonban a Kémenes legénység a Gyilkostó Kupán is bebizonyította, hogy tud méltó ellenfele lenni Gerunak és társainak. Igaz, hogy egy eléggé keserű bukaresti vereséget tudhatunk a hátunk mögött, azonban a hétvégi mérkőzésen ennek ellenére még mindig bármi megtörténhet. A kudarc egy plusz motívációt jelenthet a Progym játékosainak, és ki tudja, talán épp ez hozza majd meg a kellő hatást. Ez még mindig nem elég a boldogsághoz, szükség van a szurkolókra, hisz a tapasztalatlanságot épp az a pár száz ember tudja pótolni, aki kilátogat a műjégpályára.

 

Forrás: http://progym.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=505:a-hetvegen-galacot-fogadjuk-a-platinat-kizartak&catid=1:latest&Itemid=57

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes