Közel volt ahhoz a Progym, hogy pontot szerezzen a Csíkszeredai Sportklub ellen. Nem látszott az, hogy jobb lenne a papíron sokkal erősebb csíki alakulat. Sőt, voltak időszakok, amikor a piros-fehérek az ellenfél fölé nőttek. Egy is szerencse hiányzott.

Foghíjas lelátók előtt kezdődött a mérkőzés, az első harmad közepére mintegy félháznyi nézősereg követte a mérkőzést, közülük több mint százan Gyergyószentmiklósról kísérték el a csapatot a Vákár Lajos műjégpályára. Konyajev alighanem az egyik kedvenc lesz a gyergyói szurkolók számára, a hétfő esti mérkőzésen mutatott játéka csemege volt a jó hokit kedvelőknek. Ő szerezte meg az első gólt, egy remek egyéni megmozdulással. De tegyük hozzá, nem csak ő nyújtott kiemelkedőt, hanem az egész csapat nagyszerűen teljesített. Kiegyensúlyozott volt a játék. Az első harmad közepén a Sportklub kanadai játékosa, McIntosh tört kapura, a bíró úgy látta, tiszta gólhelyzetben gáncsolták, a megítélt büntetőlövést pedig ugyanő értékesítette (1–1). Mondhatni, véleményes ítélet volt… Pár másodperc múlva átvette a vezetést a Sportklub: Alekszejev egyéni akció végén lőtt gólt a felső sarokba (2–1). Az első harmad végén Konyajev újabb gólt lőtt, de ezt Csomortáni játékvezető érvénytelenítette, szabálytalanságot látott a lövés előtt… Az első szünet után először a házigazdák voltak eredményesek, egy gyergyói kapu előtti nagy kavarodásban Molnár Zsombor lövése szerencsétlenül pattant és a hálóban kötött ki (3–1). A Progym percei következtek, előbb emberelőnyös helyzetben Kiricsenko, majd újra Konyajev volt eredményes (3–3). A második harmad eredményét a csíki Lanceleve állította be(4–3). Az utolsó játékrész is szoros, kiegyensúlyozott játékot hozott, Rokaly 5–3-ra vitte az eredményt, de Kosztromin hamar szépített, majd Campbell volt eredményes (6–4). Három perccel a vége előtt Novak góljával újra egy gólosra (6–5) csökkent a Sportklub hátránya. A piros-fehérek mindent megtettek az egyenlítésért, de 62 másodperccel a vége előtt emberhátrányba került a csapat, és ezzel eldőlt a meccs. Igaz, még így is volt esély az egyenlítésre, 12 másodperccel a vége előtt Kosztromin botján volt a nagy lehetőség de kimaradt.

Csíkszeredai Sportklub–Gyergyószentmiklósi Progym 6–5 (2–1, 2–2, 2–2). Gólszerzők: Colin McIntosh (11. perc, büntetőlövésből), Alekszej Alekszejev (11.), Molnár Zsombor (24.), Colby Lancelve (37.), Rokaly Norbert (43.) és Nathan Campbell (54.), illetve Mihail Konyajev (6. és 31.), Vitalij Kiricsenko (29.), Roman Kosztromin (49.) és Vaclav Novak (57.) Ma este 18.30-tól ismét összecsap a két együttes a csíkszeredai csarnokban.

Forrás: Gyergyói Hírlap

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes

Kövess minket facebookon