Küzdeni tudásból, harcosságból jelesre vizsgázott a Progym pénteken este a Corona elleni második összecsapáson. Két gólos hátrányból felállva döntetlent értek el a piros-fehérek a rendes játékidőben, végül aranygóllal a brassóiak vitték el a két pontot.

A találkozón a brassóiak szereztek vezetést Molnár révén, aztán felváltva forgott veszélyben mindkét kapu, de Szakács, és Tőke is kiválóan védett. A hangulat egyébként már a meccs legelejétől feszült volt, Rawrlyk minden megmozdulásánál óriási füttyöt, pfujolást kapott a nézőtérről. A drukkerek nem felejtették el, hogy egy nappal korábban súlyos sérülést okozott Kiricsenkónak. A brassóiak kanadai hátvédje nem is bírta ezt idegekkel, aminek következtében először a kapust, Szakácsot ütötte le a második harmad közepén, majd az egyik játékvezetőt is inzultálta. Végleges kiállítást kapott, a gyergyóiak pedig tíz percig emberelőnyben játszhattak. Ennek kezdetén azonban a brassóiak lőttek gólt egy ellentámadásból Klempa révén. Ezután ment előre folyamatosan a Progym, de a nagy igyekezet nem hozott eredményt, minden próbálkozás kimaradt. Végül aztán kettős emberelőnyben Kosztomin váltotta gólra Konyajev mesteri passzát. Aztán a záró játékrész elején Boriszenko bombájával egyenlített a gyergyószentmiklósi együttes. Bíró Gergő ismét a Coronának szerzett előnyt, de ez sem törte meg a piros-fehéreket, Elekes nagyszerű gólt vágott Tőke kapujába. 3-3 után még 10 perc volt hátra de több gól nem esett a rendes játékidőben. Ez azt jelentette, hogy a Progym megszerezte első pontját. A közönség Szakács Szabolcsot éltette, a kapusnak oroszlánrésze volt a jó eredményben. A hosszabbítás utolsó percében dőlt el a találkozó a brassóiak javára, amikor Mihály lövése talált utat a gyergyói kapuba.

Gyergyószentmiklósi Progym – Brassói Corona 3-4 (hosszabbítás után) (0-1, 1-1, 2-1, 0-1). Gólszerzők: Roman Kosztromin (39. perc), Pavlo Boriszenko (43.), Elekes-Darabont Hunor (50.), illetve Molnár Zsolt (5.) Tomas Klempa (33.), Bíró Gergő (44.), Mihály Árpád (65.)

A Progym számára hétfőn és kedden már jönnek is az újabb mérkőzések, Csíkszeredában a Sportklub ellen lépnek pályára a piros-fehérek. Mindkét mérkőzés 18.30-kor kezdődik.

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes

Kövess minket facebookon