A papírforma érvényesült csütörtök este a Gyergyószentmiklósi Progym-Brassói Corona mérkőzésen. A bajnokság első meccsének nagy részében nem játszottak alárendelt szerepet a mieink, de ez egy olyan összecsapás volt, amikor semmi sem sikerült.

Kosztromin és Novak szenzációs kettő az egy elleni támadást vezetett és az orosz edző-játékos megszerezte a bajnokság első Progym gólját.Két harmadon át nem tudott az ellenfél felülkerekedni a mieinken. Volt, hogy emberhátrányban (!) óriási helyzeteink voltak. Szakács verhetetlen volt, magabiztosan védett, néha bravúrokat is bemutatva. A felsoroltak jelentik a 2016-2017-es jégkorongbajnokság első találkozójának pozitívumait. Ennél többet azonban nem nagyon lehetne még megemlíteni.

A találkozó az első harmadban dőlt el, amikor 3 gólt lőttek a brassóiak. Az elején úgy tűnt, a Progym azonos szinten van az ellenféllel, de aztán már az első két találat megtörte a mieink lendületét. 14 másodperc alatt lőtt kettőt a Corona. Még rosszabb lett a helyzet, amikor Kiricsenko ellen követett el durva szabálytalanságot Rawlik, egyik legjobb csatárunk megsérült, nem tudta folytatni a játékot.

A második harmad elején jött a negyedik gól is, de ekkor szépített Kosztromin egy parádés ellentámadás végén.

Sajnos azonban nemsokára az ötödik brassói gólt is feljegyezhettük. Ekkor váltotta Szakács Szabolcs Molnár Szabolcsot a kapuban. Szakács remekül védett, egy gólt sem kapott. Azonban míg hátul stabil lett a csapat, elől továbbra is csak kínlódott a piros-fehér legénység. Rengeteg emberelőnyös helyzet maradt ki egymás után. A kék-sárgák hálóőre,Tőke mindent fogott, amit pedig nem, azt a kapu mellé lőtték a mieink.

Végül több gól nem esett, a Progym 1-5-ös vereséggel kezdte a bajnokságot.

A mieinknek máris lehetőségük van javítani, a Progym és a Corona ismét összecsap 18.30-tól Gyergyószentmiklóson. Bízzunk benne, jobb lesz a folytatás mint amilyen a kezdet volt.

Progym-Corona 1-5 (0-3, 1-1, 0-0). Gólszerzők: Roman Kosztromin (26. perc) illetve Roberto Gliga (9), Mihály Árpád (9.), Thomas Klempa (15.), Fodor Csanád (24.), Molnár Zsolt (30.)

Bővebben...