Néhány rövid momentumot leszámítva végig fölényesen jobb volt a Progym mint a bukaresti rivális a két együttes második, szombati összecsapásán. Sima 7-3-as gyergyói győzelem született, és nagyobb különbséggel is megérdemelt lett volna.

Gyorsan vezetést szereztek a piros-fehérek Barabás góljával, aki Kosztromin passzát értékesítette. A Progym ezután is dominált, de a Steaua szinte a semmiből egyenlített. A kedélyek aztán némileg lenyugodhattak, amikor Kozma és Nyerges fél percen belül 3-1-re alakította az állást. Az első egy kétvonalas bomba volt emberelőnyben, a második meg egy remek sakk-matt akció végén született. A harmad vége nagyon rosszul alakult, egymás után kapták a kiállításokat a gyergyóiak, és Georgescu egyetlen másodperccel a szünet előtt egygólosra csökkentette a különbséget. Sőt, a második játékrészre is úgy jöhettek ki a csapatok, hogy csaknem két perces kettős emberelőnyben volt a Steaua. Minden esély megvolt a Steaua egyenlítésére. Ekkor következett az, ami kirobbantotta az hangorkánt a csarnokban. Boriszenko a gyergyói kapu mögül indulva szlalomozott végig a teljes fővárosi első soron, és kettős emberhátrányban lőtt óriási gólt. Sőt, rögtön ezután, amikor már csak egy gyergyói ült a büntetőpadon, ugyanő hozta remek passzával kihagyhatatlan helyzetbe Daradicst. Mondhatni, ennél jobban aligha lehet túlélni az ilyen emberhátrányos perceket. Ez nem meglepő módon elvette a Steaua kedvét, a gyergyóiakat azonban túlságosan is megnyugtatta. Akár három vagy több gólt is lőhettek volna még ebben a harmadban, de többször cselsorozatokba mentek bele, amikor lőni, vagy passzolni kellett volna. Mintha a kapuba akarták volna becipelni a korongot. Közben a Steauánál kapuscsere is lett, Catrinoi jött be, és az ő érdeme is, hogy nem lett jókora a különbség. Az eredmény legközelebb a harmadik harmad legelején változott, Barabás passza után Kiricsenko lőtt bődületes gólt. A Steaua még faragott a hátrányból Anton Butocsnov révén, de innen már mindenki a lefújást várta. A hangulat persze még jobb lett, amikor Basilidesz remek egyéni megmozdulással 7-3-ra alakította az állást és egyben beállította a végeredményt. A Progym újabb nagyon fontos meccset nyert meg ezzel. Remek hét volt ez a piros-fehéreknek, miután Galacról is három pontot hoztak, a közvetlen riválistól is megszerezték mind a hat pontot. Megérdemelték a meccset követő ünneplést.

Gyergyószentmiklósi Progym-Bukaresti Steaua 7-3 (3-2, 2-0, 2-1). Gólszerzők: Barabás László (3. perc), Kozma Zsolt (16.), Nyerges Lajos (17), Pavel Boriszenko (21.), Daradics Csaba (22.), Vitalij Kiricsenko (41.), Basilidesz Tibor (58.), illetve Florin Creanga (10.), Mihail Georgescu (20.), Anton Butocsnov (50.).

Csapatunk legközelebb október 8-9-én lép pályára, az ellenfél a Sportul Studentesc lesz.

Bővebben...