Megszenvedett a Progym a három pontért a Steaua ellen pénteken este. A piros-fehérek az első harmadban uralták a játékot, de a későbbiekben a vendégcsapat volt a frissebb, sok dolga volt Szakács Szabolcs kapusnak. Végül sikerült megnyerni a meccset, sokat érő pontokat szereztünk.

A találkozó előtt egy perces néma főhajtásra került sor, a héten elhunyt egykori jégkorongozó Szász István emlékére. Még a korong bedobása előtt a Progym szurkolótábora tapssal köszöntötte a Steaua-kapus Catrinoi Adriant, aki egy év kihagyás, súlyos betegség után állhatott vissza a ketrec elé. Catrinoi egyébként nem kis formában védett, sok óriási gólhelyzetben hárított. Aztán már ő is tehetetlen volt, amikor emberhátrányban a fiatal Ferencz Csibi Róbert és Csergő Hunor passza után Vitalij Kiricsenko lőtt a kapuba. A vezető gól után azonban nem jöttek újabb Progym-találatok, sőt a két Timaru közül az apa, Ioan hozta kihagyhatatlan helyzetbe a fiát Robertet, aki egyenlített. A második harmadtól ahogy telt az idő egyre inkább „kínlódós” lett a meccs, egyre több lett a hiba is. Nagy megkönnyebbülést jelentett Nyerges Lajos találata, aki Kozma Zsolt passzát értékesítette. Megnyugodni nem lehetett, főként úgy, hogy egy percig kettős emberhátrányban is játszott a Progym. Ha nem is volt jobb az ellenfelénél a gyergyói csapat, azért hősiesen védekeztek a fiúk, amikor kellett. A mindent eldöntő találatot végül a két edző-játékos hozta össze, Vaclav Novak hozta helyzetbe Roman Kosztromint, aki higgadt megoldással lőtt nagyszerű gólt. A Steaua mindent megtett ezután, de több gól nem esett. A végén azért maradt izgalom. A gyergyói nézők már ünnepeltek, amikor 47 másodperccel a végső dudaszó előtt egy a város nagy részét érintő áramkiesés miatt elaludtak a fények. Szerencsére tíz percen belül megoldódott a probléma, be lehetett fejezni a találkozót. A Progym, ha nem is szép játékkal, de foggal-körömmel küzdve 3-1-re megnyerte a találkozót. A két együttes szombaton este ismét összecsap, a találkozó 18.30-kor kezdődik a gyergyószentmiklósi csarnokban.

Gyergyószentmiklósi Progym-Bukaresti Steaua 3-1 (1-1, 1-0, 1-0). Gólszerzők: Vitalij Kiricsenko (4. perc), Nyerges Lajos (24.), Roman Kosztromin (49.), illetve Robert Timaru (13.)

Bővebben...

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes

Kövess minket facebookon