Nagyszerű sikert ért el a Progym szerda este. A bajnoki címvédő Galaci Dunărea vendégeként nyert a piros-fehér együttes és ezzel három pontot hozott haza. A lehető legjobb előjel a Steaua elleni péntek-szombati összecsapások előtt.

Novak találatával már a harmadik perc kezdetén vezetést szerzett a gyergyói jégkorongcsapat, a cseh csatár Boriszenko passzát váltotta gólra. A gyergyói drukkerek a számítógép képernyőkre meredve várták a hivatalos internetes jegyzőkönyv frissülését. Kiállítások jöttek mindkét oldalon, de a leglényegesebb, az eredmény a Progym oldalán változott, két góllal vezetett a csapat Barabás gólja révén, aki egy Boriszenko-Novak összjáték végén értékesítette helyzetét a 17. percben. A második harmad 5. percében emberelőnybe került a csapatunk és Boriszenko harmadszor is gólpasszt adott, ezúttal Kozmának. Hárommal vezetett a Progym! Sőt, az ukrán hátvéd folytatta a gólpasszgyártást, György Róberttel közreműködésben Nyergessel is „gólt lövetett”, Így már négy gólos lett az előny. Az utolsó húsz percre így a biztos vezetés tudatában korcsolyázhatott ki a a Progym, és még jobb is lett a helyzet, amikor Barabás meglőtte a maga második és egyben a csapat ötödik gólját. Ehhez Novak-Kosztromin aszisztok járultak. Innen már valóban nyugodtan lehetett játszani, és még az is belefért, hogy a harmad közepén Szőcs Szabolcs és a végén Mihály is betalált. Nem számított, 5-2-re győzött a Progym és három nagyon fontos pontot szerzett. „Csak dicsérni lehet a csapatot. Két bekkpárral négy jó galaci sor ellen nagyot játszottak a fiúk. Minden játékos kitett magáért, Szakács remekelt a kapuban” – így foglalta össze Sándor Székely Ottó a mérkőzést.

Galaci Dunărea – Gyergyószentmiklósi Progym 2-5 (0-2, 0-2, 1-2) Gólszerzők: Szőcs Szabolcs (50. perc), Mihály Ede (60.), illetve Vaclav Novak (3.), Barabás László (17. és 47.), Kozma Zsolt (26), Nyerges Lajos (31.)

Bővebben...

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes

Kövess minket facebookon