Miután minden csapattal lejátszotta az első két mérkőzését, a Kosztromin-Novak játékosedző-páros által vezényelt Progym 16 ponttal a második helyen áll Brassó mögött. Igaz, a gyergyóiak az egyetlenek, akiknek nem volt elhalasztott mérkőzése.

Az azonban megállapítható, hogy az első kör végén a Steaua biztosan a mieink mögött marad, és megtörténhet, hogy a galaciak is. Ez a csíkszeredaiak elleni mérkőzésük után dől el. Az eddig nyújtott játék képe alapján pedig elmondható, a jelenlegi csapat sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint az elmúlt jónéhány évben bármikor. A mezőnyből a brassóiak emelkednek ki, éppen ezért nagyon értékes a tőlük szerzett egy pont. Galacot otthonában sikerült legyőzni, Csíkszereda ellen csak kis szerencse kellett volna a sikerhez. A Steauánál pedig egyértelműen jobbak a gyergyóiak, nem meglepetés az ellenük elért két győzelem.

A rangsor: 1. Brassói Corona 17 pont/7 mérkőzés, 2. Gyergyószentmiklósi Progym 16/10, 3. Csíkszeredai Sportklub 15/5, 4. Galaci Dunărea 8/6, 5. Bukaresti Steaua 7/8, 6. Sportul Studentesc 0/6. A Sportul elleni góltermés eredménye, hogy jelenleg Vaclav Novak, Pavel Boriszenko és Vitalij Kiricsenko állnak az országos bajnokság kanadai táblázatának élén 28, 21, illetve 16 ponttal. Az első tízben még Basilidesz Tibor (14 pont), Barabás László, Nyertes Lajos (12) és Roman Kosztromin (11) szerepel. A hivatalos statisztikában a hátvédek között Kozma Zsolt, Ferencz Csibi Róbert és Mihail Konyajev is élen áll 6-6 ponttal. Megjegyzendő, hogy Boriszenkót csatárként tartják nyilván. Árnyalja a statisztikát, hogy Kosztromin nem játszott a Sportul ellen, ahol pedig nyilván jócskán bővült volna a pontjai száma, Konyajev pedig sérülése miatt 4 meccsen szerepelt csupán. A piros-fehérek legközelebb Brassóban szerepelnek, a Corona október 18-19-én, kedden és szerdán fogadja a gyergyóiakat.

Bővebben...