Két éves együttműködési szerződést kötött az Igazi Csíki Sör Manufaktúra és a Progym – jelentették be szerdán a csíkszentsimoni sörgyárban. A közkedvelt székelyföldi sör gyártója támogatása komoly előrelépés a gyergyói jégkorongcsapatnak, az úton, amelyen célja a MOL Liga.

Ez egy nagyon fontos első lépés – fogalmazott Kopacz Zoltán klubelnök a Csíki Sörrel között együttműködési megállapodás bejelentésekor. A Progym egy komoly értéket képvisel a székelyföldi sport terén, a sörgyár pedig a térség gazdaságági életében jelent értéket. A legfontosabb most, hogy ezt a két székelyföldi értéket sikerül összekötni. Rátz-Illés Mária, a sörgyártó képviselője elmondta, a cég támogatásának konkrét összege nem nyilvános, de annyit közölt, hogy ez a mai körülmények között egy komoly edzői fizetésnek felel meg. Emellett jelentős mennyiségű sörrel is hozzájárulnak a Progym rendezvényeihez. A most bejelentett együttműködés nem most indult, már korábban létezett kapcsolat, korábban a Progym nyújtott segítséget a Csíki Sörnek annak népszerűsítésében. Amint Kopacz Zoltán hangsúlyozta, a gyergyói hoki bízhat abban, hogy a Csíki Sör támogatása révén szép sikereket érhet el. A sikert nem csak rövid, hanem hosszabb távon is remélik. Ebben a szezonban először a rájátszásba jutást tűzték ki célul, de a jelek szerint ez idén a vártnál könnyebben megvalósítóhatónak látszik. Lehetne beszélni ez után döntőbe jutásról mint célról, de ennél sokkal fontosabb, hogy a Progym egy kiegyensúlyozott fejlődés útján maradjon, jövőre is jó csapata legyen, amelynek mérkőzéseire szívesen megy a közönség – mondta Kopacz. A következő nagy cél a Mol Ligába való visszatérés lenne. Ehhez segíthet a Csíki Sör hozzájárulása, de további, hasonló támogatókra is szükség lenne.

A csíkszentsimoni médiaeseményen jelen voltak a gyergyószentmiklósi csapat játékosai is. Vaclav Novak edző-játékos cseh szakértelemmel jelentette ki, az itt kóstolt sör igencsak elnyerte a tetszését. A szigorból nem engedett, a söröző játékosoknak kijelentette, az ünnepélyes esemény miatt szerdán nem lesz edzés, de úgy készüljenek, csütörtökön kétszer olyan keményen kell majd hajtani. Az esemény alkalmat adott arra is, hogy a Bauer Romania gyergyószentmiklósi kirendeltségének illetékese, Rokaly Elvira hivatalosan is bejelentse: a sportfelszereléseket forgalmazó vállalkozás három évez támogatói szerződést kötött a Progymmal. Elmondta, a cégvezető Páll Attila ugyan nem él Gyergyószentmiklóson, de származás ide köti, és feltett szándéka, hogy támogatásával segítsen a gyergyói hoki felemelkedéséhez. Sándor Székely Ottó Progym menedzser pedig megjegyezte: az új támogatókkal között egyezségek természetesen nagy segítséget jelentenek a piros-fehér klubnak, de még sokat kell dolgozni azért, hogy hosszú távon biztos anyagi háttér legyen biztosítva a jégkorongcsapat mögött.

Bővebben...