Megyei rangadókat rendeztek az elmúlt hétvégén, csapatunk a Csíkszeredai Sportklub együttesét fogadta. Két rendkívül iramos mérkőzésen van túl a csapat: pénteken sikerült pontot rabolni a kék-fehérektől, szombaton azonban többnyire a balszerencsének köszönhetően alulmaradtak piros-fehéreink.

Kicsivel több, mint tíz percet kellett várni a pénteki találkozó első góljára, Farkas Tamás szerzett vezetést a vendégeknek. Az egyenlítés mindössze öt percet váratott magára, ekkor emberelőnyben Csergő pofozta Ruczuj hálójába a pakkot. A második felvonás is kiegyenlített játékot hozott, mindössze egyetlen gólt jegyezhettünk, Roman Kosztromin találatával szereztük meg a vezetést, és várhattuk bizakodva az utolsó játékrészt. 2-1.

Ez nem kezdődött túl jól, hisz a harmad második percében ismét Farkas Tamás, majd a meccs vége előtt tíz perccel Valchar vette be Molnár Szabolcs kapuját, az előny pedig újra a csíkiaknál volt. 2-3. Támadott a Novák-Kosztromin legénység, azonban a helyzetek rendre kimaradtak, úgy tűnt, hogy már nem sikerül Ruczuj hálójába találni. Csapatunk emberelőnybe került, és mindent egy lapra feltéve próbált egyenlíteni: Molnár kapus helyett egy mezőnyjátékos érkezett, és hozzávetőleg két percig adogattuk a pakkot a vendég-harmadban. Majdnem kezdetét a vette a mérkőzés utolsó perce, amikor Boriszenko lövését követően Novák volt jókor jó helyen, a cseh edzőjátékos pedig megszerezte az egyenlítőgólt, szinte felrobbantva a csarnokot.

3-3, jöhetett a három-három elleni túlóra, amely mindössze 26 másodpercig tartott. Péter Róbert passzolt Campbellnek, aki Molnár Szabolcsot elfektetve passzolt a kapuba, két pontot szerezvén csapatának. A némi csalódottság ellenére mi sem szomorkodhattunk, hisz sokat érő egy pontot sikerült szerezni a papírforma alapján esélyesebb Sportklub ellen.

Gyergyószentmiklósi Progym – Csíkszeredai Sportklub 3-4 (1-1, 1-0, 1-2, 0-1)

Gólszerzők: Farkas 2, Valchar és Campbell, illetve Csergő, Kosztromin és Novák.


A szombati forgatókönyv hasonlóan indult az egy nappal korábbihoz: ismét a kék-fehérek szerezték meg a vezetést, Moldován lőtt Szakács Szabolcs kapujába, de ezúttal is sikerült még az első harmadban egyenlíteni, Novák volt eredményes ajtó-ablak helyzetben. 1-1. Ezen a mérkőzésen egyébként mindkét oldalon új arcok jelentek meg: csapatunknál nyolcassal a hazatérő Benedek Roland, míg a vendégeknél a kazah válogatott Ilija Szoljarov mutatkozott be.

Rémálomként indult a második játékrész, az első öt percben háromszor voltak eredményesek a csíkiak: Moldován, majd kétszer Szoljarov talált be, és bizony jött is az időkérés, amire nagy szüksége volt csapatunknak. A rövid diskurzust követően kicsit összeszedettebb lett a játék, eltűnt a kapkodás, az emberelőnyeinket pedig higgadt játékkal igyekeztünk gólra váltani. Ez két alkalommal is sikerült, először Novák lőtt a „kicsalogatott” Ruczuj hálójába, majd Csergő tette bele az ütőjét egy lövésbe, melynek nyomán ismét gólt kiálthatott a piros-fehér szurkolótábor. 3-4.

Sikerült visszajönni a mérkőzésbe, az utolsó felvonásban azonban nem igazán kedvezett a szerencse, hisz míg nálunk a nagy helyzetek kimaradtak, a másik oldalon rendre betaláltak. A harmad 10. percében Ruczuj már verve volt, az üres kapu előtt azonban eltört az ütő, a kontránál pedig Lanceleve figyelt, míg három perccel később Nyerges kapuvasát követően, Moldován lőtt gólt az ellentámadásból. Háromgólos csíki győzelem született, csapatunk azonban ezúttal is tapsot érdemelt, hisz a játék képe alapján nem volt ekkora a különbség.

Gyergyószentmiklósi Progym – Csíkszeredai Sportklub 3-6 (1-1, 2-3, 0-2)

Gólszerzők: Moldován 3, Szoljarov 2 és Lanceleve, illetve Novák 2 és Csergő.
Csapatunk legközelebb ismét hazai környezetben lép jégre, kedden és szerdán este fél 7-től a Galaci Dunărea vendégeskedik városunkban. Ezeken a mérkőzéseken már vélhetően a két új szerzemény, Alekszej Alekszejev és Dimitrij Kovjazin is bemutatkozhat.

Bővebben...

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes

Kövess minket facebookon