Húsz meccs után harmadik helyezett a Progym, 35 ponttal, 168 lőtt és 74 kapott góllal. A statisztikák és jégen látott események elemzése következik.
Nem történt semmi, még semmit sem értünk el, játszottunk néhány jó meccset és ennyi – ha a gyergyói közegre oly jellemző negatívista szemüveggel nézzük, ez a Progym teljesítménye az alapszakasz kétharmadánál.

Optimista szemszögből pedig: olyan csapatunk van, amelyik négyszer megszorongatja a csíkiakat, és pontot szerez tőlük, sőt Brassótól is, olyan, amelyik képes tönkreverni egymás után kétszer is a Steauát, olyan Progymunk van, amelyik a címvédő galaciak ellen is dominálni tud, és remek játékkal győzelmek sorozatát éri el. Olyan csapat, amelyik biztos lehet a rájátszásba jutásban sőt, ez már nem is elég, érem kell. Sőt, hogy még elfogultabb szurkolóként mondjuk: a bronz már nem is lenne elég…

De maradjunk a számok, statisztikák reális talaján.
Száraz tények, pontszámok

Az alapszakasz kétharmada után a Progym harmadik a tabellán 35 pontot gyűjtve. 11 győzelem, 7 rendes játék időben elszenvedett és 2 hosszabbításos vereség a mérleg. Ha ebből kivonjuk a minimálisan kötelező Sportul elleni meccseket, akkor 7, valódi tétmeccsen elért győzelem marad a 7 rendes időben elveszített és 2 hosszabbításos vereség mellett. Ellenfeleinknek még vannak elmaradt meccsei, de az már biztos, hogy Galac sem tud utolérni az alapszakasz 20 meccse után, a Steauával szemben pedig legkevesebb 13 de valószínűbb, hogy 19 pontos különbséget jegyezhetünk.

Az állás pillanatnyilag: 1. Corona 47 pont /17 mérkőzés, 2. Sportklub 35/17, 3. Progym 35/20, 4. Dunărea 26/18,, 5. Steaua 16/18, 6. Sportul 0/16. Az alapszakasz első körében a Coronának a Steauával van még két elmaradt meccse és a Sportklubbal is játszanak még egy találkozót. A Sportklubnak emellett a Sportullal van két elhalasztott találkozója. A Dunărea szintén a Sportul elleni két meccsel zárja le az első kört.

Bővebben...

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes

Kövess minket facebookon