Újabb két mérkőzést játszott hétvégén a gyergyószentmiklósi Progym jégkorongcsapata, a román felnőtt jégkorongbajnokság alapszakaszának keretein belül. Sajnos Kémenes Balázs számításai nem jöttek be, a fiatal gyergyói csapatnak nem sikerült szoros mérkőzést játszani a Duna-partiakkal. Ennek ellenére hajtásban, akaratban nem volt hiány, a csapat jelenlegi helyzetét tekintve pedig ez nagyon fontos.


alt Október 15-én, szombaton, késő délután került sor az első mérkőzésre. Igencsak kiegyensúlyozott játékot láthattak a nézők, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, a fiatal gyergyói csapat méltó ellenfele volt az erősebb játékerőt képviselő Dunăreának. Az első gólra 18 percet kellett várni, ekkor Zemko talált a remekül teljesítő Molnár Szabolcs kapujába. Ez a találat megtörhette a gyergyóiakat, hisz még ugyanebben a percben újabb góllal nőtt a galaciak előnye. Ekkor a veterán Geru kezdett egyéni akcióba, aminek végén 0-2-t jelzett az eredményjelző. A második harmad 3. percében Zemko lövi a maga második, és csapata harmadik gólját. Kettő perccel később a gyergyói esélyek szertefoszlani látszódtak, Gavac szerezte a Dunărea negyedik találatát. 0-4. A második harmad ez utáni egyetlen említésre méltó mozzanata a gyergyói kapuscsere volt, Molnár Szabolcsot Szakács váltotta. A harmadik és egyben utolsófelvonás második percében megérkezett az ötödik vendég gól is, Necula volt eredményes. Az eredmény 0-5 volt, azonban a fiatal gyergyói játékosok tovább küzdöttek, de a gól ezúttal is Szakács kapujában jegyezhettük. A piros-fehérek szépítő góljára a harmadik harmad 16. percéig kellett várni, kettős emberelőnyben Bilibók lőtte be a pakkot a vendégek ketrecébe. A vége tehát 1-6, ez az eredmény azonban kissé csalóka, hisz igencsak kiegyensúlyozott találkozóról beszélhetünk. A különbség annyi volt, hogy Geruék belőtték helyzeteiknek nagy részét, Kémenes Balázs tanítványai pedig nem jártak túl sok sikerrel, ami a helyzetkihasználást illeti.

 

Végeredmény: Progym – Dunărea 1-6 (0-2, 0-2, 1-2)

gólszerzők: Bilibók illetve Zemko 2, Geru, Gavac, Necula és Kánya.

 

Vasárnap 11 órai kezdettel csapott össze ismét a két gárda, a Progym szurkolói pedig joggal reménykedtek egy esetleges meglepetésben. A Kémenes legénység ezúttal is dicséretet érdemel, hisz több ízben is sikerült megszorongatni az magasabb játékerőt képviselő galaciakat. Az első gólra ezúttal sem kellett sokat várni, pontosabban három percet. Kánya juttatta a pakkot Molnár hálójába. A korán kapott gól megzavarta a Progym játékosait, hisz a hatodik percben már 0-3 volt az eredmény. A 14. percben jött a negyedik, a galaciak gólerős szlovákja, Benadik örülhetett. A harmad végén szépíteni tudott a gyergyói csapat, ezúttal is a csapathoz visszatérő Bilibók szerezte a Progym első gólját. Sajnos a második harmad elején gólt szereztek a vendégek, amire két perccel később jött is a gyergyói csapat válasza. 2-5. Egy jól kihasznált emberelőnyt követően Csergő Hunor rezegtette meg a veterán Radu Viorel hálóját. A harmad hetedik illetve nyolcadik percében újabb két gól esett a Molnárt váltó Szakács Szabolcs kapujába, amivel 2-7-re módosult az eredmény. A második játékrész utolsó gólját Andrei Nuţu neve mellé jegyezték, 2-8. Az utolsó felvonásban tovább folytatódott a gólzápor, amit Ambrus Alpár találata kezdett el. A gyors Progym gólra a vendégek kétszer is válaszoltak, Gavac, majd Geru egy a kapussal szemtől-szembeni szituációban volt eredményes. Öt perccel a mérkőzés vége előtt a felgyülemlett feszültség megtette hatását, Pál Zsombor és a galaci Cornea akaszkodtak össze, és mondjuk ki, a gyergyói hátvéd alaposan elpáholta ellenfelét. Mindkét játékos végleges büntetést kapott, a mérkőzés végét pedig még egy gyergyói gól is megkoronázta, Daradics nagyon szép megoldását követően örülhetett a hazai közönség. A vége 4-10, de csalódásra így sincs oka a gyergyói közönségnek, hisz a játékosok minden tőlük telhetőt megtettek, ami igencsak bíztató tényező a gyergyói jégkorong jövőjére nézve.

 

Végeredmény: Progym – Dunărea 4-10 (1-4, 1-4, 2-2)

gólszerzők: Bilibók, Csergő, Ambrus, Daradics, illetve Gavac 2, Kánya 2, Nuţu 2, Benadik, Zemko, Ruzicka és Geru.

 

A cikk a Gyergyói Hírlap hétfői (október 17) lapszámában is megjelenik.

 

Forrás: http://progym.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=507:nem-lett-bravur-a-dunrea-ellen&catid=1:latest&Itemid=57

 

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes