Gyergyószentmiklós október 30-i vasárnapja zsinórban három kosármeccsnek örvendhetett. A Sportcsarnok az U15-ös lányok, majd ugyanilyen korosztályú fiúk és záróakkordként a városi ifjakból és felnőttekből álló csapat meccseinek adott otthont. Kezdjük csak a legelején...

 

A lányok, Hoffman Gabi néni és Hobaj Levente edzők irányításával léptek pályára a CSS Unirea Iaşi csapata ellen. Az első negyedben meglepően jól kezdtek a lányok, hisz nem kevesebb, mint 22 pontos előnyre tettek szert. Kiabált, éljenzett a közönség, mindenki kezdett egy szép képet kialakítani magában a meccs végkimenetelét illetően. Aztán megrepedt a varázstükör, záporoztak a kosarak az ellenfél kosarába és igencsak bezavart a szabály, miszerint az első negyedben az első, második negyedben a második sornak kell játszania. Így egyre szorosabb lett az összecsapás – ami a második félidőben tényleg igazi küzdelemmé vált - , harcoltak a lányok a labdákért, de sajnos a kihagyott kosarak és a néhol laza védekezés kapta meg az utolsó szót. A végeredmény 82-79 lett, a iaşiaknak. A legtöbb pontot Laczkó Szilvia szerezte (14), majd Tamás Kincső és Kovács Renáta(13), Polgár Szép Biborka(12), Gáll Emerencia (12), Fock Helga (6), Kolcsár Ágnes és Czimbalmos Ágnes (4) és Benedek Bernadette (2).

 

A Kercsó Zoltán és segédedzője, a szintén Kercsó Zoltán névre hallgató edzők játékosainak ellenfelei első ránézésre nem váltottak ki nagy bizakodást, már csak ha a magasságukat nézzük. Elkezdődött a mérkőzés és néhány zsinór kosárral kezdték nyomatákosítani az első benyomást a kolozsvári Speranţa játékosai. Aztán ,,bedobták" magukat a kis gyergyói gyerkőcök is, hogy felhozzák az eredményt két pont különbségre. Csak ekkor közbeszólt a második negyed – második sor felállás és elég jól elcsúsztak a dolgok. Már a félidő közti szünetre fejcsóválással ment ki a közönség, de még utána.. Záporoztak a kosarak a túl oldalon, akadt jóbőven fölösleges és nem megalapozott bírói ítélet, de kihagyott kosár és eladott labda úgyszintén. Lassacskán addig-addig csúszkáltak a dolgok rossz irányba, hogy a mérleg egy minusz 63 pontos végeredményt mutatott, ami kb. 20 pont lefaragással reális eredmény lenne. Legközelebb.. Viszont a mieink is dobtak 45 pontot, közülük a legtöbbet Huszár Bence (16), Puskás Hunor (10) és Gáll Kristóf (7). Viszont küzdöttek a gyerekek kellőképpen, ami dicséretre méltó és bizakodásra adhat okot a jövőben.

 

A székelyudvarhelyi Városi Kosárlabda Bajnokságba idén is benevezett a hivatalosan Gyergyószentmiklósi Tigrad névre hallgató csapat. A gyergyói fiúknak nem ismeretlen az élmény, hisz már több éve járnak ide vissza és mindig eredményesen szerepeltek. Az idei szezon bajnokságának III. fordulójában a Gyergyói Tigrad a Csíkszeredai X-MÁG csapatával küzdött meg hazai pályán. Míg az itthoniak cserepadja elejétől végéig foglalt volt, addig az ellenfélnél mindössze hárman árválkodtak a padon. Végül a ,,sok lúd győzött a disznó felett", akik megérdemelték a sikert. Pörgött a játék, érdekes volt, mozgalmas és izgalmas, hisz csak mérkőzés nagyrészében szoros egymásutánban álltak a számok. Így a 67-44-es győzelmével megnyerte első hazai meccsét a Gyergyószentmiklósi Tigrad férfi kosárlabda csapata. A csapat legtöbb pontot szerző játékosa Selyem Vencel (24).

 

Huszár Ágnes, Gyergyói Hírlap


Forrás: http://www.gyergyoikosar.ro/hu/merkozesek/33-fszerepben-a-kosarlabda-az-elmult-hetvegen

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes