Tegnap, november 8-án, a Románia Kupa keretein belül hazai környezetben fogadta a Steaua Rangers csapatát a Progym. Kémenes Balázs tanítványai ezúttal is bebizonyították, hogy képesek felvenni a versenyt náluk sokkal esélyesebb csapatokkal is. Erre egy nagyon jó példa a keddi Steaua elleni mérkőzés, ahol egy sikertelen harmadot követően hamvaiból támadt fel a gyergyói csapat és igencsak megnehezítette a fővárosiak dolgát.


Mint említettük, az első harmad nem volt valami verőfényes, azonban küzdött a Progym becsülettel, és helyzetek is akadtak jócskán a Steaua, pontosabban Kari Lóránd ketrece előtt. A harmadik percben Munteanu révén szereztek vezetést a vendégek, majd jött a jól megszokott forgatókönyv, a „Timarut nem lehet megállítani” című játék. A katonák veteránját tényleg nem lehetett megfékezni, Timaru még ebben a harmadban háromszor talált az egyébként ismételten jól teljesítő Szakács Szabolcs kapujába. Az első harmad végén 0-4, és úgy tűnt, hogy a fővárosiak ezúttal is kitömik a gyergyói kaput. Piros-fehéreink ezt másképp gondolták, és a második harmadban a katonacsapat arcára fagyott a mosoly.

 

A második felvonás 14. percében Sára szépített, de sajnos a gyergyói közönség öröme nem tartott sokáig mert a farmcsapatban is megforduló Dumitru megszerezte a Steaua ötödik találatát. A 17. illetve 18. perc maga volt a csoda, csapatunk kétszer is eredményes tudott lenni. Először Neagoş, majd Daradics is eredményes volt, így egy harmaddal a vége előtt egy igencsak bíztató eredmény díszelgett az eredményjelzőn, 3-5.

 

A szurkolók bizakodóan várták az utolsó harmadot, bizony sokak fejében megfordulhatott az a bizonyos „mi lenne ha?”. Sajnos a Steaua sebességet váltott, Georgescu, Kosztandi és Butuchnov is bevette a gyergyói kaput. 3-8. Nem sokkal a vége előtt Sára villogtatta meg ismét tehetségét, és ha ez a gól a mérkőzés végkifejletén nem is változtatott, azonban az eredményt mindenképpen szépítette. A meccs utolsó perceiben Person talált a Szakácsot váltó Koncsag kapujába, beállítván a végeredményt.


Végeredmény: Progym – Steaua Rangers 4-9 (0-4, 3-1, 1-4)

gólszerzők: Timaru 3, Munteanu, Dumitru, Georgescu, Kosztandi, Butuchnov, Person, illetve Sára 2, Neagoş és Daradics.

 

Igaz, hogy a Progym nem győzte le a Steauát, azonban elmondhatjuk, hogy egy kisebb csoda ment végbe kedd este a gyergyószentmiklósi műjégpályán. A fiatal gyergyói játékosok elhitték, hogy képesek bármire, és mernek nagyot álmodni, ami igencsak bíztató a jövőre nézve. Kémenes edző érdeme hatalmas, van még munka bőven, de ha minden ebben az ütemben halad, akkor sok örömteli pillanata lehet még a gyergyói közönségnek.

 

Forrás: http://progym.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=517:vannak-szep-veresegek-is&catid=1:latest&Itemid=57

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes