fejlecproba5

Nemzeti és nemzetközi kerékpárverseny versenyfelkészítő

A projekt elsődleges célcsoportja az egyesület tagjainak a technikai felszerelésének a nemzetközi szintre való emelése. Felszerelés vásárlásban elsőbbséget élveznek az idén leigazolt 2 versenyzőink, hiszen ők fogják nemzetközi versenyeken megmérettetni magukat. Ennek érdekében befektetésekre lesz szükség. A támogatás fő haszonélvezői egyesületünk tagjai, de indirekt módon érintettek településünk és a Hargita megye lakossága is, hiszen a versenyeken való részvétellel képviseljük régiónkat és népszerüsítjük Hargita megyét és Romániát.

mtb megyeitanacs2020 2

A projekt eredményeként a 2 leigazolt versenyzőnk versenyképessége megnő, nagyobb eséllyel tudnak nemcsak nemzeti, hanem nemzetközi versenyeken is érmes pozícióban végezni. Ez hatással van a sportág népszerűsítésére is, ilyenkor könnyebben be tudunk vonni új tagokat és bővíthetjük csapatunkat.

A régiónk népszerűsítését is magával vonja a projekt. Ilyenkor tudnak versenyzőink nemzetközi tapasztalatokat szerezni, különböző népek felkészülési stratégiáit ilyenkor lehet összehasonlítani. Nem utolsó sorban megemlítenénk, hogy a kapcsolatrendszer kiépítésére is jó lehetőség a nemzetközi verseny.

A pályázati összegből megvalósított felszereléseket a következő versenyeken használták a versenyzők 2020-as évben. Mountain Bike körverseny országos bajnokság , nemzeti bajnokség és triathlon nemzetközi verseny.

Güdüc MTB sport egylet elnöke:
Keresztes Zsolt