A Gyulafehérvári Caritas ötven év feletti személyek számára három hetes magyarországi önkéntes programot hirdet, amelynek keretén belül szociális és kulturális tevékenységeket végezhetnek a jelentkezők. Ez a program lehetőséget biztosít arra, hogy 50 év feletti nők és férfiak bepillantást nyerjenek abba, hogy hogyan gazdagítják önkéntesek a helyi közösségi életet. A külföldön szerzett tapasztalatokat pedig akár életbe is léptethetik itthoni környezetükbe visszatérve.


Ezen összesen két önkéntes vehet részt az egész egyházmegyéből, a szervezők egy személyes találkozás nyomán fogják kiválasztani a személyeket. Jelentkezni lehet 2013 március 18–ig.


A helyszínre a kiválasztott személyek párban fognak menni, ahol szociális és kulturális programokban fognak segítkezni, például rendezvényeken vagy gyerekekkel, idősekkel, hajléktalanokkal való munkában, megismerhetik a plébániai káritász csoportok működését, munkáját. A jelentkezőknek az utazás és a teljes ellátás költségeit fedezni tudják a szervezők.

Bővebb információk: