A Gyergyói Szociális Szolgáltatások Katalógusa a térségben működő szociális szolgáltatások vezetőit és munkatársait segíti a jobb együttműködésben, valamint azokat a rászorulókat, akik segítséget keresnek. A szociális szolgáltatások adatait (elérhetőség, célcsoportok listája, konkrét támogató szolgáltatások) tartalmazza, online elérhető formában. 2012-ben indult, jelenleg 43 szolgáltatás található meg benne.

katalogus szorolap500

A katalógust a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont készítette és frissíti, az adatokat az előző években kérdőíves kutatások segítségével gyűjtötték. A katalógust idén a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatásával sikerült újra frissíteni, aktualizálni az elérhetőségeket és szolgáltatások leírásait. Az adatlapok logókkal és a szolgáltatások tevékenységeit bemutató fényképekkel is gazdagodtak. Ugyanakkor egy fontos lépést is sikerült megtenni: a katalógust néhány olyan szolgáltatással is bővítették, amelyek a környező településeken, Gyergyóalfaluban és Gyergyócsomafalván, működnek. Az Erőforrásközpont tervei között szerepel, hogy a közeljövőben a katalógust teljes mértékben térségi szintűvé tegyék, minden környező települést lefedve.

Idén egy szórólap is készült a katalógusról, amelyet a szociális szolgáltatásokhoz juttatnak el, hogy a szolgáltatás munkatársai és a hozzájuk forduló ügyfelek is tudomást szerezzenek róla, és könnyebben megtalálják a térségben azokat a szolgáltatásokat, amelyek támogatást tudnak biztosítani számukra.

A katalógus online elérhető a http://eroforraskozpont.ro/szocialis-halo/szocialis-szolgaltatasok-katalogusa.html címen.