szocialishalo logo31

A szociálisháló.ro az erdélyi magyar szociális tevékenységű nonprofit szervezetek információs portálja. A másfél éve indult honlapon 160 szervezet regisztrált. Őket, valamint 350 szociális munkást szolgálunk ki hírekkel, katalógussal, szakmai erőforrásokkal. Küldetésünknek tekintjük a szervezetek közötti információcsere és együttműködések segítését és a szervezetek híreinek eljuttatását a nagyközönséghez. Így kívánunk hozzájárulni az erdélyi szociális háló fejlesztéséhez.

Idei projektünk célja a portál fenntartása és fejlesztése volt. A projekt keretében kifizettük a tárhelyköltségeket, valamint online kampányt szerveztünk a portál szolgáltatásainak népszerűsítéséért: hírek, heti hírlevél, szervezetek katalógusa. A projekt elsődleges célcsoportját 389 szociális tevékenységű nonprofit szervezet (vezetői és munkatársai) jelentik, valamint 350 segítő szakember (elsősorban szociális munkások).

2017-ben a következő eredményeink voltak:

  • Partnerséget kötöttünk a Gyulafehérvári Caritas szervezettel, amely értelmében átvesszük a szervezet saját honlapján megjelenő híreit és közöljük a portálon.
  • 738 szociális témájú hírt töltöttünk fel az év során, amelyet médiapartnerünktől, a székelyhon.ro hírportálról vettünk át.
  • 2580 látogatót szolgáltunk ki, akik 3621 alkalommal látogatták meg portálunkat (300 látogatás / hó), ezen látogatások alkalmával összesen 11.000 oldalt (cikket, katalógusoldalt) tekintettek meg.
  • Ezen látogatások 29 százaléka visszatérő látogatók által valósult meg, ami azt mutatja, hogy jól haladunk egy szakmai közösség kialakításában a portál körül.
  • Sikerül egy hírlevelet indítanunk, amelyre 52 személy iratkozott fel. Jelen pillanatig a hírlevél kísérleti üzemmódban működött, 14 kiadást sikerült kiküldenünk.

Jövőben szeretnénk egy kis igényfelmérést szervezni a szociális tevékenységű szervezetek körében, és az eredmények alapján továbbfejleszteni a portált. A következő ötleteink vannak: a hírek rovatokba rendezése, eseménynaptár készítése, szakmai blog fejlesztése, stb.

A portált jelenleg egy kis önkéntesekből álló közösség tartja fent, de reméljük, hogy jövőben is jelentős előrelépéseket sikerül elérni a portál és az erdélyi magyar szociális szféra fejlesztésében.

A szociálisháló.ro portál elindítását, fenntartását a Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség támogatja.

 

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes