szocialishalo logo31

A szociálisháló.ro az erdélyi magyar szociális tevékenységű nonprofit szervezetek információs portálja. A másfél éve indult honlapon 160 szervezet regisztrált. Őket, valamint 350 szociális munkást szolgálunk ki hírekkel, katalógussal, szakmai erőforrásokkal. Küldetésünknek tekintjük a szervezetek közötti információcsere és együttműködések segítését és a szervezetek híreinek eljuttatását a nagyközönséghez. Így kívánunk hozzájárulni az erdélyi szociális háló fejlesztéséhez.

Idei projektünk célja a portál fenntartása és fejlesztése volt. A projekt keretében kifizettük a tárhelyköltségeket, valamint online kampányt szerveztünk a portál szolgáltatásainak népszerűsítéséért: hírek, heti hírlevél, szervezetek katalógusa. A projekt elsődleges célcsoportját 389 szociális tevékenységű nonprofit szervezet (vezetői és munkatársai) jelentik, valamint 350 segítő szakember (elsősorban szociális munkások).

2017-ben a következő eredményeink voltak:

Jövőben szeretnénk egy kis igényfelmérést szervezni a szociális tevékenységű szervezetek körében, és az eredmények alapján továbbfejleszteni a portált. A következő ötleteink vannak: a hírek rovatokba rendezése, eseménynaptár készítése, szakmai blog fejlesztése, stb.

A portált jelenleg egy kis önkéntesekből álló közösség tartja fent, de reméljük, hogy jövőben is jelentős előrelépéseket sikerül elérni a portál és az erdélyi magyar szociális szféra fejlesztésében.

A szociálisháló.ro portál elindítását, fenntartását a Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség támogatja.