bolcsodefejlesztesÚj ágyneműkkel, takarókkal és egy mosogatógéppel gazdagodott a Városi Bölcsőde a nyár folyamán, amelyek fontos szerepet tölt be intézményünk életében. Az az Een Helpende Hand Alapítvány és a Jan Post Egyesület pályázati kiírásán megnyert összegnek a sorsát fontossági sorrend alapján döntötte el az intézmény vezetősége.

A Bölcsődében lévő ágyneműk és takarók már nagyon elévült állapotban voltak, többéves használat során nemcsak a színük kopott meg, félő volt, hogy akár egészségügyi szempontból már nem megfelelő a kiskorúak számára. A pléd több funkciót is betölt az intézmény hétköznapjaiban, használják ugyanis takaróként délutáni alváskor, de a gyerekek alá terítve is a kiságyba. A mindennapi használat során lényeges, hogy a takarók puha, finom tapintású polárból készültek, ami kellemes és simogató érzést nyújt a gyerekek számára.

A gyerek ágyneműhuzatok vidám, mackó mintásak, melyet egyaránt magukénak éreznek úgy a kislányok mint a kisfiúk is. A kedves mintázatú ágyneművel vetett ágyba szívesebben mennek aludni, ébredés után pedig hosszasan nézegetik a mintákat, formákat az őket körülvevő színeket. Praktikus, könnyen felhúzható, nagy előnye, hogy se gomb, se kötő nincs rajta, ezért sokkal biztonságosabbak így az óvónők munkáját is megkönnyíti az alvási időben.

A termékek kiválasztásánál nagy hangsúlyt fektettünk a minőségre: sokadik mosás után is az ágyneműk megőrzik színüket, kellemes tapintásukat. Könnyen száríthatóak, illetve vasalhatóak, ami elengedhetetlen tulajdonság a higiénia szempontjából, hiszen kisgyerekekkel foglalkozó intézményként nagyon gyakoriak a Sanepid ellenőrzései.

A mosogatógép is ilyen meggondolásból került megvásárlásra, hiszen sokkal alaposabban fertőtlenít, mint a kézi mosogatás. Arról nem is beszélve, hogy mennyi időt megspórol az itt dolgozók életéből.