Idén is álomfestők keze által színesedik a gyergyószentmiklósi sikátor fala. A Fessünk Álmokat program már negyedik kiadásához közeleg, célcsoportját pedig a gyergyószéki családosok alkotják. A rendezvény két hétvégét ölel fel: július 6-7 között a tervezésé, majd júl. 13-14 között a kivitelezésé lesz a főszerep. A program első napján helyet kapnak az ismerkedős- és önismereti játékok, majd csoportmunka formájában készülnek el a falfestés tervei.

fessunkalmokat2019 kep

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont SocioStartUp programja keretében 2016-ban valósult meg először a Fessünk Álmokat nevű projekt Gyergyószentmiklóson. A program keretén belül a résztvevők saját álmaikat, jövőképüket festhették fel a városi sikátor falára, és úgy a tervezést, mint a kivitelezést közösen, csoportos tevékenységként hajtották végre a szervezőkkel. A program célközönsége évről évre változik. Az első évben a célcsoportot 5-8. osztályos diákok alkották, 2017-ben a 9-12. osztályé volt a főszerep, míg tavaly a 20-29 év közötti fiatal felnőtteket várták. A közösségépítő kezdeményezés megálmodója és főszervezője Fodor Rita szociális munkás.

A projekt elméleti alapját a 2015-ben tanult Mural Moral módszer adja, amelynek sajátossága, hogy úgy épít közösséget, hogy közben színesíti a környezetet. Kültéri falakat festve ad át olyan üzeneteket, amelyek az adott korcsoportnak, közösségnek fontosak.

Az érdeklődők jelentkezését július 3-ig várják a szervezők a mellékelt űrlap kitöltésével, a program Facebook oldalán (https://www.facebook.com/fessunkalmokat/).

Jelentkezési űrlap: https://forms.gle/634ncoqhH1FQWGJa8

Támogatóink a Jan Post Egyesület, Een Helpende Hand Alapítvány, Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes