A gyergyói fiatal segítő foglalkozásúak hálója 2011 júniusában alakult, egy szakmai-közösségi találkozó eredményeként. A résztvevők megfogalmazták igényeiket a létrejövő segítői hálóval szemben, ezek között volt a segítők közötti kommunikáció javítása, a közösség fejlesztése, szakmai bemutatkozási lehetőségek, közös tudástár kialakítása, képzések, szakmai rendezvények szervezése.

 

segitokonyvtar A Műhely Egyesület egy olyan projektet valósított meg, melynek célja, hogy a felmerülő igényekre válaszolva, bemutatkozási lehetőséget biztosítson a gyergyói segítők számára, segítse a tudásanyagok megosztását és ezáltal hozzájáruljon ezen közösség fejlődéséhez, a tagok közötti kapcsolatok erősödéséhez.

 

A projekt keretében a civil-gyergyó.ro portálon létrehoztunk egy virtuális közösségi könyvtárat (http://civil-gyergyo.ro/segito-halo/kozossegi-konyvtar.html), amelyre a segítők felvezethetik azokat a szakkönyveket amelyekkel rendelkeznek és amelyet társaiknak szívesen kölcsönadnának. Így a segítő háló tagjai jobban hozzáférnek a szakmai tudásanyagokhoz és a kölcsönadások által erősödik a segítők közötti emberi és szakmai kapcsolat is.

 

Szintén ezen a honlapon egy olyan online felületet is létrehoztunk, amelyen keresztül a segítő foglalkozásúak saját bemutatkozó adatlapot hoznak létre, ezáltal minden segítő megismerheti társai képzettségét, kompetenciáit, tudja, hogy mi az amiben rá számíthat, milyen ügyfelet küldhet tovább hozzá szakszerűbb segítségadásra.

 

A jelen pillanatig a következő eredményekkel büszkélkedhetünk:

 

Reméljük, hogy egyre többen fognak bekapcsolódni, és egyre több szakkönyvet tudunk feltölteni virtuális közösségi könyvtárunkba.

A projekt a Communitas Alapítvány támogatásával valósult meg.


Forrás: http://muhely.eu/bbte-gyergyo/elindult-a-segito-halo-virtualis-kozossegi-konyvtara