A BBTE Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozata turisztikai szakmai találkozóra hívja pénteken a gyergyói környéken tevékenykedő szakembereket, melynek tárgya a térség turisztikai információszolgáltatásának bővítése és a turisztikai forgalom növelése. A rendezvény célja elősegíteni a turisztikai együttműködést, közös erővel fellendíteni a gyergyói turizmust – tudtuk meg dr. Horváth Alpártól, a rendezvény szervezőjétől.

gyergyo b Január 20-án, pénteken 14 óra 25 perckor a Csiky-kertben levő Csíky Dénes Amfiteátrum ad helyet annak a turisztikai tájékoztató rendezvénynek, amelynek keretében előadások, közös beszélgetések során próbálnak együttműködést kialakítani a gyergyói vidéken működő, turisztikában érdekelt civil szervezetek, önkormányzatok, szakemberek közt, hogy közösen próbálják fejleszteni a helyi turizmust. Dr. Horváth Alpár egyetemi adjunktus, a rendezvény szervezője elmondta, kezdeményezésük célja, hogy legyen Gyergyó-szintű turisztikai együttműködés. Hozzátette: az egyetem keretet biztosít a turisztikai szakemberek párbeszédéhez, lehetőséget nyújt az együttműködésre, ami lehetővé teszi, hogy közös erővel fejleszteni tudják a vidéket. „Jó lenne egy egységes gyergyói arculat kialakítása, beleépítve a székelyföldi arculatba, ezenkívül pedig a már meglévő www.gyergyoiturizmus.ro internetes honlap élettel való feltöltése is" – mondta a szervező.

A tájékoztató rendezvény dr. Dombay István egyetemi docens, a BBTE Gyergyószentmiklósi Kihelyezett Tagozatának igazgatója megnyitó beszédével kezdődik fél háromkor, amit A turisztikai promóció kérdése Hargita megye turisztikai stratégiájában című előadás követ, dr. Szép Róbert igazgató és Gászpor István projektmenedzser (a Hargita megyei tanácstól) előadásában. Majd a budapesti Chrome Kreatív Munkák Kft.-től Semsei Sándor a DESTOUR turisztikai desztináció menedzsmentrendszereket fogja bemutatni. Ezt követően a csíkszeredai Tourist Informator Kft. munkatársa, Gassner Wolfgang Norbert a Tourist Informator országos infoterminál hálózatot ismerteti. Majd Papp Dorottya, a Műhely Egyesülettől Gyergószék turisztikai portáljáról, a www.gyergyoiturizmus.ro honlapról beszél a jelenlévőknek. Az előadássorozat a résztvevőkben felmerülő kérdésekre adott válaszokkal és a hozzászólásokkal zárul.

forrás: székelyhon.ro 

Forrás: http://muhely.eu/fejleszto-muhely-hirek/szakmai-talalkozo-a-gyergyoi-turizmus-fejleszteseert

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes