1998

A Fórumot az Esély Alapítvány hívta össze 1998. Nov. 11.-én 15,00 órára a Korona Tükörtermébe azzal a céllal, hogy párbeszédet kezdeményezzen a civil szervezetek képviselöi között, ill. a szervezetek és a helyi adminisztráció között. 40 meghívót küldtek ki a medence civil szervezeteinek és a helyi sajtónak, valamint meghívták a polgármestert, alpolgármestert, főispánt, főesperest. Ugyanakkor nyilvánosan is meghirdették a Fórumot a helyi sajtóban.


Ez a találkozó szerves része az Esély Alapítvány két programjának: "Reflektorfényben a civil szervezetek " (FDSC támogatás) és "Jövő tanácsosai" (PHARE a Demokráciáért támogatás) elnevezésű programoknak.

A Fórumon 24 szervezet 30 képviselője, 3 meghívott, 8 sajtóképviselő és 8 megfigyelő vett részt.

A megnyitót a szervezetek rövid bemutatkozása követte, majd beszélgetés indult el a szervezetek és a helyi adminisztráció képviselői között a közös programlehetőségekről, arról, hogy milyen irányú támogatás zajlik közöttük.

Szünet után 4 kiscsoportban folyt a munka: ifjúsági, szociális, kulturális és környezetvédelmi témában.

A kiscsoportokon belül először a gondokat sorolták fel a résztvevők:

Megfogalmazódtak a civil szféra elvárásai.

A helyi és megyei adminisztrációtól elvárják:

A lakosságtól elvárják:

Más civil szervezetektöl elvárják:

Elvárások a sajtó felé:

Felajánlások

 

Gyergyószentmiklós, 1998.nov.11.

 

Civil szervezetek figyelmébe:

1998. január 12.-én 16,00 órától tartjuk a következõ Civil Fórumot a Caritas Gyergyószentmiklósi Fiókjának meghívására a Szent Erzsébet Öregotthonban. Minden érdeklõdõt szeretettel várunk. Ajánlott témák: felkészülés a kolozsvári konferenciára ill. egy humánerõforrás börze a Nonprofit Fejlesztési Központ irányításával.