2009 július

 

Önkéntes napot szervez csütörtökön, július 23-án, az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért, a Caritas Családsegítő Szolgálattal és Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsával partnerségben.

 

Az önkéntes nap keretében találkozókat szervezünk a civil szervezetekkel és a fiatalokkal. Délben 12 órától szeretettel várjuk a Szociális Kerekasztal valamint a gyergyói térségben működő civil szervezetek képviselőit a Caritas Családsegítő Szolgálat Kossuth Lajos utcai házában. A találkozó témája a „Virtuális Önkéntes Központ" projekt bemutatása. A projekt célja, hogy internetes honlapon keresztül segítsük a civil szervezetek és a fiatalok egymásra találását, a fiatalok önkéntesként való bekapcsolódását a civil szervezetek programjaiba. A találkozó alkalmával szeretnénk egyeztetni a szervezetek képviselőivel, bemutatni projektünket, valamint megismerni ötleteiket, igényeiket, elvárásaikat.

 

Este 19 órától a fiatalokat várjuk egy találkozásra, ahol az önkéntességről fogunk beszélgetni. A találkozó keretébn Magyari Orsolya egykori EVS önkéntes vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tart egyéves németországi önkénteskedéséről. Bemutatjuk a Virtuális Önkéntes Központ projektet, a Nemzetközi Önkéntes Szolgálatot (EVS), az érdeklődők megtudhatják, hogyan lehetnek itthon és külföldön is önkéntesek. Az élménybeszámolót kötetlen beszélgetés követi. A találkozó helyszíne a Művelődési Központ Klubterme.

 

A „Virtuális Önkéntes Központ" projekt Hargita Megye Tanácsának támogatásával valósul meg.

 

Mindenkit szeretettel várunk!

Dániel Botond

Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért.