fejlecproba5

Ki vagyok én? - Hivatástisztázó hétvége fiatalok számára a Portéka Egyesület szervezésében

Az idei évben fiataloknak szerveztünk olyan kézműves tevékenységeket, ahol bepillantást nyerhetnek a gyapjúfeldolgozás folyamatába és különleges textilfestésekkel,- festékanyagokkal ismerkedhettek. Célunk az volt, hogy a természetben fellelhető környezetbarát anyagokkal, feldolgozhatóságukkal barátkozzanak és életük során hasznosítani, alkalmazni tudják. Lehetőséget biztosítottunk vízzel hajtott szerkezetekkel ismerkedni Eszenyőben, a körülötte zajló tevékenységek-mesterségekkel.

porteka kivagyoken2

Az ősz folyamán többszöri találkozó alkalmával lehetőséget teremtettünk fiataloknak hogy betekintsenek kézműves tevékenységein folyamatába. Eszenyőben a vízimalom mellett ismerkedhettek a gyapjúfeldolgozás különböző műveleteivel. szövéssel, fonással, festéssel. Célunk az volt hogy a fiatalok szemszögéből mutassuk be és mi is lássuk mennyire lehet a hagyományos mesterségeket a mai használhatóságban láttatni. Az derült ki hogy a lányok a divat felől közelítik meg, a fiuk inkább a feldolgozáshoz kapcsolódó eszközök, szerszámok felől.

Reményeink szerint a végzős diákok szakdolgozat formájában, a többiek pedig reklámfilmek készítésével fogják folytatni a közös munkánkat. Visszajelzéseik a folytatásban való együttműködés reményében zajlik.

porteka megyeitanacs

Köszönetünket fejezzük ki a program lebonyolításához nyújtott támogatásért a Hargita Megye Tanácsának, jövőre is folytatni szeretnénk a programot.

További fényképek: https://www.facebook.com/porteka.egyesulet/posts/679412886020234