fejlecproba5

A Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés képzései

Nagy sikerrel zajlottak a tavaly a Caritas Vidékfejlesztés kezdeményezte képzések a fűszerkert kialakítása, a gyümölcsfametszés témájában. A közeljövőben is indulnak képzések sepsiszentgyörgyi, somlyói, csíkszentgyörgyi helyszíneken.

  1. Növénytermesztő szakképzés Sepsiszentgyörgyön. Kezdés: február 21-én, pénteken. Jelentkezni február 15-ig lehet a megadott elérhetőségeken (.pdf). A képzés helyszíne a sepsiszentgyörgyi Caritas-központ.
  2. Gyümölcsfák metszése, dísznövények gondozása Csíkszentgyörgyön. Február utolsó hetén indul. Jelentkezni február 24-ig lehet a megadott elérhetőségeken, február 25-én kezdődik (további információ .pdf-ben)
  3. Fűszerkert kialakítása Csíksomlyón, február utolsó hetében indul. Jelentkezni febr. 24-ig a megadott elérhetőségeken (.pdf). A képzés helyszíne: Salvator Hotel és Konferenciaközpont.
  4. A "Gyógynövények felhasználásának lehetőségei és határai" című képzés 4.-dik alkalma február 20.-án lesz a Caritas Vidékfejlesztésnél. Az újabb érdeklődőket is szeretettel várjuk. A többalkalmas előadássorozat első alkalma november 25.-én kezdődött, azóta havonta egy alkalommal folytatódik a képzés. A meghívott előadó Macalik Ernő, aki segít mélyen belelátni a gyógynövények rejtelmeibe.

Egy kis ízelítő itt: http://www.caritas-ab.ro/?p=9571

Ezeken kívül a háztáji hulladék komposztálása és kemencerakás témában is szervezünk a közeljövőben egy nem formális képzést.