fejlecproba5

A Gyulafehérvári Caritas őszi képzéskínálata

tudatoseletmod gyergyoA Gyulafehérvári Caritas Őszi képzéskínálatára hívja fel az érdeklődők figyelmét.

Szeptember

- Méhész szakképzés, Gyergyószentmiklós

- Tudatos Életmód, Gyergyószentmiklós

Október :

- Érlelt sajtkészítő képzés, Gyergyószentmiklós

- Háztáji hulladék komposztálása, Gyergyószentmiklós és Csíkszereda

November:

- Állattenyésztő szakképzés, Gyergyószentmiklós

 

Szeptember

meheszkepzesMéhészet. A méhész szakképzés keretein belül a résztvevők elméleti és gyakorlati szinten elsajátíthatják a méhészet technológiáját, megismerhetik a méhlegelő és megporzás folyamatát, betekintést nyerhetnek a méhegészségügybe, hasznos ismeretekre tehetnek szert a méhészeti termékek feldolgozása és a vállalat vezetés terén. A sikeres záróvizsgát követően a Szociális, Családügyi és Munkaügyi Minisztérium (M.M.F.P.S) és az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sportminisztérium (M.E.C.T.S.) által kibocsátott, akkreditált oklevelet biztosítunk.

 

Tudatos Életmód. A képzés során a résztvevők megismerkedhetnek a környezettudatos életmód fontosságával, és megvalósítási lehetőségeiről a hétköznapi életvitel minden területén: tudatos vásárlás, természetes szépségápolás, környezettudatos takarítás, egészséges étkezés, konyhakerti trükkök, szelektív hulladékgazdálkodás, reklámpszichológia, fogyasztóvédelem, egészségnevelés.
Ajánljuk ezt a képzést mindazoknak, akik szeretnének tenni a saját és családjuk egészségéért, emellett szeretnének odafigyelni a környezetükre, és azt lehető legteljesebb formában megóvni az utókor számára. Merjünk szembemenni az árral! A képzés résztvevői tanúsítványt kapnak.

 

Október

Érlelt sajtkészítő képzés: Immár 6.-dik alkalommal kerül sor Konrad Suter vezetésében és érlelt sajtkészítő képzés itt Gyergyószentmiklóson. Konrád évtizedek óta dolgozik a szakmában, minőségellenőre az érlelt sajtoknak és nagy tisztelettel vannak iránta a Svájcban. A tanagyag részeként beszél a tejtermelésről, fejési technikákról, a fejőgép felépítéséről, működéséről, tisztán és karbantartásáról, a tej raktározásáról, a sajtkészítés folyamatáról, a sajt hibáiról, minőségi szavatolásáról, és kiemelt tematika a higiéniai ismeretek fontossága. A gyakorlati képzés része a joghurtkészítés. A képzés utolsó napján, Konrad Suter visszavárja volt diákjait, megkóstolják a már hónapok óta érlelődő sajtokat, megvitatják, hogyan lehetne még tökéletesebb a termékük. A képzés résztvevői tanúsítványt kapnak.

 

Háztáji hulladék komposztálása: A képzés fontosabb témái: Hulladék menedzsment, Komposztot alkotó növények, bemutatásra kerül különböző komposztálási lehetőségek, és komposztot beoltható anyagok. A komposzt tápanyagot és humuszt biztosit a talajnak és növeli a termelékenységet. A képzés résztvevői tanúsítványt kapnak.

 

November

Állattenyésztő szakképzés: Az állattenyésztő képzés résztvevői ismeretet szerezhetnek a tenyész állatok különböző fajtáiról, mint szarvasmarha, lovak, juhfélék, sertés, madárfélék és nyulak, prémes állatok. Tanulnak az állati eredetű termékek raktározásáról, mezőgépészetről, állategészségügyről, Eu-s ismeretekről a mezőgazdálkodás terén. A sikeres záróvizsgát követően a Szociális, Családügyi és Munkaügyi Minisztérium (M.M.F.P.S) és az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sportminisztérium (M.E.C.T.S.) által kibocsátott, akkreditált oklevelet biztosítunk.

 

Jelentkezni:
Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés, Gyergyószentmiklós Varga Katalin utca 3 szám.
Tel: 0730-015.195
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: www.caritas-ab.ro