fejlecproba5

Tavaszi szociális szakmai nap

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar nyelvű Szociológia és Szociális Munka Intézete tavaszi szakmai napot szervezett szociális munkásoknak és más segítő foglalkozású szakembereknek, 2018. június 2-án, szombaton Gyergyószentmiklóson.

A rendezvény meghívottja prof. dr. Demetrovics Zsolt, pszichológus, addiktológus, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar dékánja, aki az internetfüggőség és számítógépes játékfüggőség témakörében tartott interaktív előadást. Továbbá két fiatal helyi szakember Abrudbányai Melinda szociális munkás, végzős mesteris hallgató és Fodor Rita szociális munkás, doktorandusz tartott előadást, illetve szakmai műhelyt (Krónikus betegek egészségügyi ellátások során tapasztalt nyelvi akadályainak vizsgálatáról, illetve művészetek alkalmazásáról a csoportokkal való szociális munkában).

A tavaszi szakmai nap főtámogatója a Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség.

szakmainap2018 demetrovics

A rendezvény részletes programja:

9:30 - 10:00: Megnyitó
10:00 - 12:30: prof. dr. Demetrovics Zsolt: Az online függőség
12:30 - 13:00: Kávészünet
13:00 - 13:20: Abrudbányai Melinda: „Bejött egy másik öreg orvos, s azt mondja neki, képzeld el te, a beteg nem tud románul, én nem tudok magyarul, s mégis beszélgettünk.” Krónikus betegek egészségügyi ellátások során tapasztalt nyelvi akadályainak vizsgálata.
13:20-13:30: Kávészünet
13:30-14:20: drd. Fodor Rita, műhely: Művészetek alkalmazása a csoportokkal való szociális munkában.

 

forrás: http://eroforraskozpont.ro/kozossegfejlesztes/szakmai-rendezvenyek/szakmai-napok/162-tavaszi-szakmai-nap-2018.html