fejlecproba5

EgyFeszt Pillanatok

A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács csapata idén egy Fotópályázattal szállt be az EgyFeszt szervezésébe. A projekt elsődleges célja az volt, hogy fiatal fotósok, függetlenül a technikai felszereltségüktől készítsenek, olyan pillanatképeket a fesztiválról, amelyekből tükröződik annak pozitív hangulata. A fotópályázat 16-35 év közötti a gyergyói medencében élő fiataloknak szólt, akik tehetségüket és rátermettségüket akarták bizonyítani. A fotópályázatra nem csak fényképezőgéppel készített képekkel lehetett jelentkezni, hiszen telefonnal is lencsevégre lehetett kapni nagyon jó pillanatokat.

A fotópályázatra 16 lelkes fiatal jelentkezett, akik a fesztivál ideje alatt megpróbáltak minél több programon részt venni és lencsevégre kapni az EgyFeszt számokra legszebb pillanatait. A projektre a 16 embertől összesen 37 kép érkezett be, amelyekkel versenybe tudtak szállni a szakmai zsűri előtt. A képeket egy hivatásos fotósokból álló 3 tagú szakmai zsűri bírálta, akik nem csak a fénykép minőségét, hanem annak mondanivalóját is figyelembe vették az értékelések során. A fesztivál lejárta után egy kis ünnepélyes díjátadó keretén belül jutalmaztuk a projekten résztvevő fotósokat és ott megtudták, hogy kik voltak közülük a leg eredményesebb fotósok. Minden résztvevő kapott ajándékba egy jegyzetfüzetet, írószert, valamint egy ingyenes belépőt a teljes fesztivál idejére.

A szakmai zsűri 2 kategóriában is a dobogó 3 fokára helyezett egy-egy alkotást. Az egyik kategóriában azt figyelték, hogy maga a pillanat mennyire tükrözi maga a fesztivál hangulatát, illetve a másik kategóriában meg a kép összhangja és minősége volt a döntő mérce. A Projekt nagyon sikeres lett hiszen rengeteg kép készült a fesztiválról, amelyek nem csak a GYTIT facebook oldalára kerültek ki, hanem sok a pályázatba nevezésre nem kerülő kép is visszaköszönt a közösségi oldalakon, ugyanis egy nap egy fotós több képek készíthetett, viszont minden nap csupán 1 képpel nevezhetett be, azzal ami szerinte a legjobban tükrözte az EgyFeszt kiemelkedő pillanatait. A dobogó 3 fokára álló személyek különböző értékű vásárlási utalványokkal lettek megjutalmazva a kitartó és fáradhatatlan munkájukért.

{gallery}stories/hirek/gytit_egyfeszt_fotopalyazat{/gallery}

Köszönet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatásáért, akik a projekt ideje alatt, valamit az átadott ajándéktárgyakon is fel vannak tüntetve mint támogatók.

A rendezvényt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatta.

Gyergyószentmiklós, 2022. augusztus 12

Benedek Miklós Zoltán, programfelelős
Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács