Szorosan együttműködő civil közösséget szeretnének a gyergyói civil szervezetek – derült ki a Pro Libris Könyvbarátok Egyesülete által szervezett találkozón. Ezt rendszeres találkozásokkal, közös programokkal, projektekkel kívánják megvalósítani. A házigazda Pro Libris Könyvbarátok Egyesülete mellett további 14 civil szervezet képviselői vettek részt az elmúlt héten Gyergyószentmiklóson szervezett találkozón. Fontosnak tartják Gyergyószentmiklós és vidékének együttműködését, a regionális gondolkodást. A közös jövőképtervezés anyagai, akárcsak legfrissebb híreik a www.civil-gyergyo.ro portálon olvashatók.

A portál szerint jelen volt a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ, a Harmónia Alapítvány, az Esély Alapítvány, a Pro Cive Egyesület, a Tappancs Egyesület, a Naturland Alapítvány, az Unicornis Diákkör, a Salamon Ernő Gimnázium Diáktanácsa, a Városi Diáktanács, a Salamon Ernő Véndiák Szövetség, a Solaris vitakör, a Ditrói Ifjúsági Szervezet, az Észak-Kelet Hargitai Kistérség, GyTIET, valamint a Nonprofit Fejlesztési Központ Alapítvány képviselője.

A decemberi Civil Fórum szervezői egy újabb közös találkozóra hívják a gyergyói civil szervezetek képviselőit. Az ötletbörzére február 9-én a Városi Könyvtár olvasótermében kerül sor.

A találkozó témája a civil szervezetek jövőképe lesz. Helyszín: a Városi könyvtár olvasóterme; időpont február 9-e csütörtök 17 óra. Meghívottak Köllő Dávid és Dániel Botond.

Mint ismeretes 2005-ben először ajánlhatták fel magánszemélyek személyi jövedelemadójuk 1%-át civil szervezeteknek. Idén - egy új rendelet értelmében - már a jövedelemadó 2%-ával támogathatjuk az általunk kedvelt alapítványt, egyesületet. Ezekről és sok egyéb - a civil szférát érintő - kérdésről lesz szó tehát február 9-én 17 órától.

Kapcsolat

A honlapot a Műhely Egyesület működteti.
Programfelelős: Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu
web: www.muhely.eu  

Támogatóink

Communitas logo vizszintes sotet hatteren

© 2005-2023. Civil-Gyergyó.ro - Gyergyószéki civil szervezeti portál

Search